5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Ivan Grubić dobio nagradu za fair play potez i posebno priznanje Europskog odbora

Juniorski reprezentativac Ivan Grubić i njegov kolega Ivor Zekan dobili su nagradu za fair play potez HŠSS-a i posebno priznanje Europskog fair play odbora.

– Nagrada im je uručena na svečanosti Hrvatskog školskog sportskog saveza održane u ponedjeljak, 19. prosinca u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Nagradu za fair play potez HŠSS-a dodijelila im je predsjednica Nacionalnog vijeća za sport i predsjednica Hrvatskog fair play odbora Danira Bilić koja je podsjetila i na Europsku fer play nagradu.

Stručni žiri Europskog fair play pokreta dodijelio je svoje nagrade u posebnim fair play kategorijama za prošlu godinu, a među dobitnicima posebnih priznanja nalaze se i naš juniorski reprezentativac Ivan Grubić i njegov reprezentativni kolega iz Zagreba Ivor Zekan.

Europski fair play pokret vrednuje „pošteno natjecanje, poštovanje, prijateljstvo, timski duh, jednakost, sport bez dopinga, integritet, solidarnost, toleranciju, brigu, izvrsnost i radost – koji moraju biti dio divne igre“.

S time na umu, EFFM svake godine dodjeljuje nagrade za istaknute europske fair play trenutke, kao i pojedince i organizacije koje u svom radu promiču fair play ponašanje. Hrvatski fair play odbor ove je godine nominirao Hrvatski školski sportski savez i Gorana Jukića, a HŠSS se pridružio nominacijom svog omiljenog fair play trenutka s Državnog prvenstva u badmintonu 2021. godine.

Hrvatski školski prvak i viceprvak u badmintonu prošle su nam godine priuštili finale za pamćenje – svjesni svoje kvalitete i konkurencije koja ih očekuje, a u pravom sportskom duhu, Ivan i Ivor odlučili su zajedno predati prijavu Tehničkoj komisiji kojima je određeno da će u finalu zaigrati jedan protiv drugoga.

“Ivan je pristupio Ivoru s pitanjem bi li bila dobra ideja da oni, kao najjači igrači svojih timova, predaju prijavu zajedno te odigraju presudni meč – bez taktiziranja. Svjesni svog klupskog plasmana i sposobnosti svojih protivnika, Ivor i Ivan nisu htjeli kao jaki igrači ići na slabije; umjesto toga, svoje su finale odlučili prijaviti tako da igraju jedan protiv drugoga – neka najbolji pobjedi i donese zlato svom timu.”

S obzirom na mnogo susreta u klupskom sportu koje su doživjeli, ovaj im se potez činio pravednim, ali i atraktivnim za sve gledatelje: “Htjeli smo odigrati meč koji se može snimati i koji je atraktivan, i da nema taktiziranja”, rekli su Ivan i Ivor nakon finala.

Ivan Grubić iz Gimnazije Josipa Slavenskoga Čakovec i Ivor Zekan iz Tehničke škole Zagreb postali su „mlade nade fair playa“ i osvojili posebno priznanje za svoj fair play čin.

Velike čestitke našem Ivanu za fair play potezu te nagradi HŠSS  i Europskog fair pokreta čime je pokazao svoju igračku i ljudsku vrijednost, poručili su iz Badmintonskog kluba Međimurje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE