13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Pavao Strahija iz AK Međimurje drugi u štafeti

Tradicionalni Peteromeč kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke i Slovačke, svake se godine održava u jednoj od ovih zemalja, a ove je godine domaćin bila Hrvatska i grad Varaždin.

Organizaciju ovog izuzetno zahtjevnog natjecanja u kojem nastupaju najbolje kadetkinje i kadeti iz pet srednjeeuropskih zemalja preuzeo je Atletski klub Sloboda, a natjecanje je održano na istoimenom stadionu u Varaždinu. Hrvatska kadetska atletska reprezentacija osvojila je u ekipnom poretku, u srazu s ovim jakim i kvalitetnim suparnicima treće mjesto kod kadeta, kadetkinje su osvojile četvrto mjesto dok su u zbroju muških i ženskih rezultata naši reprezentativci osvojili treće mjesto.

Doprinos u osvajanju bodova za Hrvatsku dao je i član Atletskog kluba Međimurje, Pavao Strahija. On je naime u Varaždinu nastupio kao član štafete 4 x 100 m u kojoj je trčao prvu izmjenu, i koja je osvojila visoko drugo mjesto. U ovoj štafeti trčali su još i Luka Dubajić član Agrama Zagreb, Noah Janković član Istre Pula te Mihael Horvat, član Slobode iz Varaždina.

Pavao Strahija jedini je ove godine od međimurskih atletičara uspio obući reprezentativni dres, a nastup na ovom prestižnom natjecanju osigurao je u Finalu KUP-a Hrvatske za kadete održanom sedam dana prije u Rijeci, kada je u utrci na 100 m osvojio 4. mjesto i na taj način postao član reprezentativne štafete.

Natjecanje je odlično organizirao Atletski klub Sloboda a veliki doprinos u provedbi dali su i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja, koji su u velikom broju pomogli svojim kolegama iz Varaždina.

Izvor i foto: Atletski klub Međimurje

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE