Antonia Ružić zaustavljena u polufinalu Casablance, ali je osvojila pregršt bodova za ITF listu

Nakon što je furiozno pomela s terena četiri protivnice, između ostaloga i 1. nositeljicu turnira u Casablanci i 8. juniorku svijeta Francuskinju Parry, naša Antonia Ružić, članica TK Franjo Punčec Čakovec nije nažalost uspjela ući u finale. U polufinalu ITF turnira u Maroku zaustavljena je od 3. nositeljice Marte Čustić, igračice iz našeg podneblja koja igra pod zastavom Španjolske.

Bez obzira što naša tenisačica nije imala preteške mečeve, jer je sve protivnice savladala s tek nekoliko izgubljenih gemova, očito su četiri meča u četiri uzastopna dana ostavili traga na našoj igračici, tako da peti nije bio tako uspješan.

Antonia nije uspjela nastaviti u istom tempu kao u četiri prethodna meča i Čustić inače 38. juniorka svijeta slavila je u petak pobjedu u dva seta: 6-4 6-3 i na taj način ušla u finale ovog velikog turnira u kojem je uglavnom ždrijebu bilo čak 48 igračica.

Ulazak u polufinale ovog juniorskog ITF turnira najjače kategorije vjerojatno je i najbolj rezultat u karijeri naše tenisačice i donijeti će joj pregršt bodova za ITF rang listu, tako da će uslijediti veliki pomak na ljestvici najboljih juniorki svijeta na kojoj je do ovog turnira bila na 271. mjestu.

Iz Maroka Antonia kreće prema Španjolskoj. Nakon kratkog predaha za vikend, u španjolskom turističkom gradu Vinarosu nedaleko od Valencije, poznatome po karnevalu koji traje od siječnja do ožujka, igra sličan ITF juniors turnir kao što je to bio u Maroku.

Ušla je u glavni ždrijeb turnira, a možda se ukaže prilika da uzvrati Čustić za poraz u Casablanci, jer je upravo ona 1. nositeljica ovog turnira.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE