Održana tradicionalna Biciklijada tri grada dužine 48 kilometara

Uvod u Europski tjedan sporta koji se ove godine obilježava od 23. do 30. listopada napravljen je u Međimurju u petak tradicionalnom „Biciklijadom tri grada“.

Biciklijada dužine 48 kilometara je organizirana u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. godine u suradnji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Zajednice sportskih udruga Čakovca, Zajednice športskih udruga i Saveza Međimurske županije, Policijske uprave Međimurske, Međimurske županije, Informacijskog centra Europe Direct Čakovec i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, uz podršku Grada Preloga, Grada Mursko Središće i Grada Čakovca te SRC DG Sport Prelog.

Biciklijada je prvi put uspješno organizirana 2018. godine s ciljem ukazivanja na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnost kao neophodnog čimbenika unapređenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života, a posebno se promovira biciklizam i pješačenje koji su primjereni za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti.

Sudionici biciklijade koja se održava pod motom „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj” su zaposlenici javnog sektora koji svojim primjerom potiču, prije svega, svoje kolege na sve benefite bickliranja, ali i promiču ideju održivog prijevoza koja je u posljednje vrijeme sve više zastupljena u zemljama Europske unije.

Bicklijada je startala u Prelogu gdje su se okupljenima obratili ravnateljica ZZJZ Međimurske županije Marina Payer Pal, izaslanik preloškog gradonačelnika Željko Sokač i zamjenik međimurskog župana Josip Grivec koji je i otvorio bicklijadu.

Biciklistička karavana nakon toga je zastala u Murskom Središću, a svoj cilj imala je u Čakovcu u sklopu „Sajma prevencije i sigurnosti“.

U sva tri grada biciklistima su se pridružili i mališani iz tamošnjih dječjih vrtića za koje su bile organizirane radionice pod nazivom „Sigurno u prometu“.

FOTO: Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE