6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Vatogasna skupština Međimurske županije održana u novom domu u Nedelišću

Redovna izvještajna Vatrogasna skupština Međimurske županije održana je danas u novom vatrogasnom domu u Nedelišću, a stigao je i župan Matija Posavec.

Nakon što je utvrđen kvorum, uvodnu riječ dao je domaćin, predsjednik DVD-a Nedelišće Zlatko Marciuš te vatrogasce ukratko upoznao s povijesti ovog vatrogasnog društva.

Zlatko Marciuš, Mario Medved i Robert Meglić
Zlatko Marciuš, Mario Medved i Robert Meglić

U izvještajnom jednogodišnjem razdoblju, na temelju Statutarne odluke, za područje Međimurske županije koju čine 3 grada i 22 općine, djelovalo je i radilo 10 područnih vatrogasnih zajednica te jedna vatrogasna zajednica u gospodarstvu, rekao je v.d. zapovjednik vatrogasaca Robert Meglić.

Sve vatrogasne organizacije ustrojene u Županijsku zajednicu svoje aktivnosti i zadaće prvenstveno su usmjerile na sprečavanje nastanka požara, provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, gašenju nastalih požara, pružanjem tehničkih usluga i drugih operativnih intervencija, stručnoj obuci članstva, prijemu novih članova te promidžbi vatrozaštite u svim sredinama, rekao je još Meglić.

Robert Meglić, v.d. zapovijednik vatrogasaca
Robert Meglić, v.d. zapovijednik vatrogasaca

Zajednica okuplja i rukovodi radom 11 vatrogasnih zajednica u kojima djeluje i radi 85 područnih DVD-a, 2 DVD-a u gospodarstvu i JVP Čakovec.

Na području Međimurske Županije u toku 2021. godine zabilježeno je 900 intervencije što predstavlja povećanje za 109 intervencije ili 13,78 % u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježeno 791 intervencija.

U tijeku 2021. godine zabilježeno je: 354 požara što je za 11,64 % više u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježen 304 požar, 170 tehničkih intervencija što je za 13,94 % manje u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježeno 237 tehničkih intervencija i 376 ostalih intervencija što je za 15,04 % više u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježeno 250 ostalih intervencija.

Važan dio Skupštine bila je dodjela priznanja plakete najistaknutijim društvima, oni su DVD Mursko Središće, Prelog, Čakovec, Čateks, Donji Kraljevec, Nedelišće, Mačkovec te Štrigova. Njihovi predstavnici su preuzeli ova vrijedna priznanja.

Na kraju je riječ predana riječ županu Matiji Posavcu koji je svim vatrogascima čestitao na radu i odličnim rezultatima na natjecanjima.

Foto: Dora Vadlja

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE