5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Išleri s kremom od jaja: Mali i ukusni kolačići koji će za tren nestati

Danas donosimo recept za male, smeđe kolačiće slijepljenje finom kremom od jaja. Išleri potječu iz Austrije, a mogu se puniti raznim kremema. Oni originalni, pune se kremom od jaja.

Za tijesto je potrebno:

  • 200 g glatkog brašna
  • 150 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 3 žlice kakaa
  • 1 žumanjce

Za kremu od jaja potrebno je:

  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 100 g maslaca

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  •  malo suncokretovog ulja

Priprema:

Od sastojaka za tijesto umjesiti tijesto. Razvaljati i čašom ili kalupom izrezivati kružiće koji se slažu u posudu za pečenje na prethodno pripremljeni papir za pečenje. Peći 13 minuta na 175 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.

Za pripremu kreme, tri jaja pjenasto izmiksati sa šećerom. Kremu kuhati na pari ili u loncu na laganoj vatri uz stalno miješanje. Neka vas ne zabrinjava ako krema ostane tekuća, tijekom hlađenja će se stvrdnuti. Kremu je također potrebno miješati za vrijeme hlađenja. Nakon što se je krema ohladila, dodati maslac ili margarin sobne temperature. Miksati i nakon toga puniti kolačiće.

Kolačići se mogu puniti s kuharskom špricom ili s malom žlicom. Na gotove keksiće staviti čokoladnu glazuru i ukrasiti po želji.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE