15.3 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Stigla potvrda dobrih vijesti za umirovljenike: Vlada ispravila nepravdu u vezi novčanog dodatka

Odlukom Vlade o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata uređena je isplata energetskog dodatka od 400 do 1200 kuna korisnicima mirovina ostvarenih u RH.

Međutim, zbog redovitog usklađivanja mirovine za 2,24% od siječnja ove godine utvrđen je određen broj korisnika koji zbog usklađivanja neće ili ne bi trebali primiti energetski dodatak ili će ostvariti pravo na manji iznos zbog prelaska u viši razred obuhvata korisnika, prenosi Vecernji. Naime, zbog nekoliko desetaka kuna veće mirovine prijetio im je 300 kuna manji energetski dodatak ili u potpunosti gubitak prava na isplatu.

“Stoga se ovom odlukom predlaže izmjena iznosa najviše ukupnog mirovinskog primanja s predviđenih 4000 na 4100 kuna iznad kojeg korisnici ne ostvaruju pravo na tzv energetski dodatak”, rekao je ministar Marin Piletić.

Dodao je da su za isplatu predviđena sredstva od 480 milijuna kuna i to za više od 735 tisuća umirovljenika.

Isplata energetskog dodatka najavljena je u veljači, ali su iz Vlade zaboravili umirovljenicima poručiti da će se kod isplate gledati iznosi mirovina nakon redovitog usklađivanja. Nakon što je otkriveno da planiraju zakinuti 50 tisuća umirovljenika za prosječno 300 kuna i tako uštedjeti 14 milijuna kuna, premijer Andrej Plenković obećao je riješiti problem. Novi ministar Marin Piletić dobio je zadatak ispraviti nepravdu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,508FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE