6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Sutra se provodi preventivna akcija “Stop mobitelu u prometu”

U petak, 21. listopada 2022. godine od 9 do 13 sati, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske provesti akciju „Stop mobitelu u prometu“. Akcija će se provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, koji će biti obilježen i ove godine. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske kao nositelj aktivnosti iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa upriličit će obilježavanje u petak, 21. listopada 2022.godine, odnosno na sam Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa putem raznih preventivno represivnih aktivnosti.

Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali.

Akcija će se usmjeriti na:

– suzbijanje prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr. uređaja (distrakcija u prometu – skretanje pažnje s vožnje, uzrokovane nekim događajem, objektom (uređajem) ili osobom unutar ili izvan vozila),

– suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE