3.6 C
Čakovec
Nedjelja, 19 ožujka, 2023

Profesor Stjepan Hranjec predstavit će knjigu Hrvatska kajkavska dječja književnost

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Hrvatska kajkavska dječja književnost prof. emer. Stjepana Hranjeca. Predstavljanje knjige održat će se u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, u utorak, 8.11.2022. u 18 sati.

U programu sudjeluju prof. dr. sc. Tamara Turza Bogdan i mr. sc. Ivan Zvonar. Gosti programa su učenici Osnovne škole Domašinec: Andrija Đurkin, Lovro Sokač i Helena Perhoč uz mentorice dip. uč Tatjanu Pintarić i prof. Sanju Vebarić te studentica Monika Novak uz glazbenu pratnju prof. Branimira Magdalenića.

Stjepan Hranjec rođen je 1946. u Goričanu. Magistrirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio u srednjim školama u Čakovcu, direktor Centra za kulturu u Čakovcu, docent za dječju književnost i usmenu književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku i redoviti profesor u trajnom zvanju za dječju književnost na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, Odsjek Čakovec. Bavi se znanstvenim radom iz dječje književnosti, folkloristike i kajkavštine. Živi i radi u Čakovcu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,024FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE