-1.7 C
Čakovec
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Profesor Stjepan Hranjec predstavit će knjigu Hrvatska kajkavska dječja književnost

Pozivamo vas na predstavljanje knjige Hrvatska kajkavska dječja književnost prof. emer. Stjepana Hranjeca. Predstavljanje knjige održat će se u Multimedijalnoj dvorani Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec, u utorak, 8.11.2022. u 18 sati.

U programu sudjeluju prof. dr. sc. Tamara Turza Bogdan i mr. sc. Ivan Zvonar. Gosti programa su učenici Osnovne škole Domašinec: Andrija Đurkin, Lovro Sokač i Helena Perhoč uz mentorice dip. uč Tatjanu Pintarić i prof. Sanju Vebarić te studentica Monika Novak uz glazbenu pratnju prof. Branimira Magdalenića.

Stjepan Hranjec rođen je 1946. u Goričanu. Magistrirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio u srednjim školama u Čakovcu, direktor Centra za kulturu u Čakovcu, docent za dječju književnost i usmenu književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku i redoviti profesor u trajnom zvanju za dječju književnost na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, Odsjek Čakovec. Bavi se znanstvenim radom iz dječje književnosti, folkloristike i kajkavštine. Živi i radi u Čakovcu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,695SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE