23.9 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Svjetski poznati humanist i ambasador mira Gurudev Sri Sri Ravi Shankar dolazi u Hrvatsku

Nakon 10 godina Hrvatska ponovo ima čast ugostiti jednog od najuglednijih i najinspirativnijih humanista današnjice u Zagrebu od 2. do 4. lipnja.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar osnivač je Art of Living fondacije koja danas broji preko 10.000 centara u 184 zemlje svijeta, a njegovi programi i mirovne misije dotakle su živote preko 500 milijuna ljudi.

U posjet Hrvatskoj dolazi u sklopu svoje europske turneje koju otvara gostovanjem u Europskom parlamentu na temu “Mentalno zdravlje u rascjepkanom svijetu”. Glavni događaj ovog posjeta Zagrebu bit će “Šesto čulo – večer mudrosti i meditacije” koji se održava u petak, 2. lipnja od 18h u Boćarskom domu.

“Izuzetna nam je čast i privilegija što ponovno imamo priliku ugostiti Gurudeva u Zagrebu. Pozivamo vas na najveći meditacijski događaj godine “Šesto čulo” na kojem ćete imati priliku upoznati se s praktičnim drevnim znanjem o intuiciji, kao i iskustiti snagu duboke meditacije. Večer u društvu modernog gurua susret je koji nećete zaboraviti!” izjavila je Vesna Posavec, predstavnica Art of Living organizacije u Hrvatskoj. 

Večer mudrosti i meditacije “Šesto čulo” jedinstvena je prilika otvorena za sve radoznale da dođu iskusiti povezivanje sa vlastitom intuicijom i pronalaženje odgovora na pitanja kao što su “Tko sam ja?”, “Kako se osloboditi stresa?” i “Kada vjerovati svom unutarnjem osjećaju?”.

Tko je Gurudev?

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar svjetski je priznati duhovni učitelj, humanitarni vođa i ambasador mira. Nadahnuo je milijune ljudi diljem svijeta svojim životom, radom i vizijom svijeta bez stresa i nasilja. Osnivač je Art of Living fondacije (1981.), Međunarodne udruge za ljudske vrijednosti (1997.) i Svjetskog foruma za etičnost u poslovanju (2009.).

Ovo je peti posjet Gurudeva Hrvatskoj. 2004. godine se, između ostalih, susreo i s tadašnjim predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem, te tadašnjom potpredsjednicom Sabora Vesnom Pusić. Ponovo je došao 2013. godine kada se također susreo s tada aktualnim predsjednikom Ivom Josipovićem, a program je održao u dva grada, Zagrebu i Splitu.

O organizaciji

Art of Living Fondacija je humanitarna i obrazovna nevladina organizacija koja danas broji preko 10.000 centara u 184 zemlje svijeta. U sklopu svojih programa, Art of Living nudi brojne tehnike disanja, meditacije i joge koje pomažu u eliminaciji stresa i osobnom razvoju. Art of Living u Hrvatskoj djeluje od 1996. godine te održava navedene programe u gotovo svim većim gradovima.

Osim toga, istaknuta je i posvećenost humanitarnom radu na globalnom nivou, poput sudjelovanja u razrješavanju konflikata između zaraćenih strana, pomoći u slučajevima prirodnih katastrofa, unaprjeđenje održivog ruralnog razvoja, osnaživanja žena, rehabilitacije zatvorenika, obrazovanja dostupnog svima i održivosti okoliša.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE