Radionica Djeda Božićnjaka u Čakovcu: Mjesto gdje dječja kreativnost i maštovitost nema granica

Stari pasaž u Čakovcu s početkom Adventa u jednom je svome dijelu pretvoren u Radionicu Djeda Božićnjaka.

Lako ćete je prepoznati po poštanskom sandučiću koji je već sada zatrpan pismima s božićnim željama i porukama. Iz prostora u kojem se nalazi radionica svakodnevno dolazi vesela dječja cika razdraganih mališana koji uživaju u druženju i raznim aktivnostima koje su za njih organizirane. Svako je prijepodne od 10 do 12 sati rezervirano za polaznike dječjih vrtića, dok je popodnevni termin od 17 do 19 sati predviđen za građanstvo. Za današnjeg posjeta radionici naišli smo na Pandice iz čakovečkog Dječjeg vrtića Loptica koje su vrlo dobro znale kome su došli:

-Vilenjaku, zaorilo je u jedan glas iz dječjih usta, a na pitanje zbog čega su došli također su nam složno odgovorili: -Pišemo Djedu Božićnjaku.

Njihov domaćin, vilenjak Aleksandar, otkrio nam je da ponekad gužva bude takva da jedva pronađu dovoljno mjesta. Unatoč tome za svakog mališana je osigurano sve što mu treba da pokaže svoju kreativnost i maštovitost.

-Imamo bojice, flomastere, vodene boje, bijele i šarene papire, ukratko sve što nam treba da bi mališani napisali ili nacrtali čestitku i poruku Djedu Božićnjaku, objašnjava Aleksandar i dodaje da po završetku sva pisma idu u poštanski sandučić.

-Ima ih već toliko da će nam trebati nekoliko poštara kako bi sve dostavili na željenu adresu, govori nam vrijedni vilenjak i najavljuje da će pred kraj radionica biti održana i izložba dječjih radova.

Zanimalo nas je da li posjet Radionici Djeda Božićnjaka Pandicama predstavlja zagrijavanje za sve što ih očekuje u predstojećim danima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE