0.3 C
Čakovec
Petak, 8 prosinca, 2023

Povodom Dana sjećanja održano II. memorijalno trčanje od Murskog Središća do Žabnika

U subotu, 18. studenoga 2023. godine, povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održano je II. Memorijalno trčanje uz rijeku Muru kroz eko-turističku poučnu pješačko-biciklističku stazu od Šetnice svete Barbare u Murskom Središću do Žabnika i natrag do najsjevernijeg grada Repblike Hrvatske.

Okupljeni entuzijasti trkači i ove su godine po prekrasnom sunčanom vremenu trčali i uživali uz rijeku Muru. Kako nam je rekao inicijator ovog trčanja Mario Sever, trčanje je sad već tradicionalno u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, a trkački entuzijasti obilježili su ga na sebi svojstven način –  trčeći.

Trkače je u Murskom Središću pozdravio i zahvalio im se na održavanju tradicije saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, a u Žabniku načelnik općine Sveti Martin na Muri Martin Srša.

Kao dobri domaćini i ove godine, Grad Mursko Središće i Općina Sveti Martin na Muri, svatko na svojem području, potrudili su se da trkači ne ostanu žedni i gladni, te su pripremili zakusku uz klipiće, vodu, voće i sokove. Prekrasno sunčano vrijeme pridonijelo je da trkači uživaju u ljepotama prirode i druženju nakon trčanja, a Gradu heroju se na još jedan način odala počast.

(GMS)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Tribina ČČ

Lidija Šeler donijela dah Japana u slikama