17.8 C
Čakovec
Srijeda, 24 svibnja, 2023

Policijski službenici pripremili se za početak motorističke sezone

Jučer, 22. ožujka u prijepodnevnim satima policijski službenici – motociklisti svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske na prometnom vježbalištu te na prometnicama diljem Međimurske županije sudjelovali su u trenažnoj vožnji službenim motociklima.

Kao i prethodnih godina, neposredno prije početka vožnje, policijski kapelan za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Vjekoslav Vidaček blagoslovio je policijske službenike i njihove motocikle. U svom obraćanju  zaželio im je sigurnu vožnju te poručio da u prometu budu pomoć i potpora drugima sudionicima. Da savjesno, profesionalno i odgovorno rade svoj posao, čime uvelike doprinose sigurnosti cjelokupne zajednice.

Tijekom trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije i uvjete s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s motocikla i sl.).

Foto: Pu međimurska

Potrebno je naglasiti kako bi se prioritetno motociklisti, a potom i drugi sudionici u prometu trebali pripremiti za početak motociklističke sezone. Od iznimne je važnosti da svi zajedno poštuju prometna pravila, kako bi se izbjegle najštetnije posljedice, tj. stradavanje u prometnim nesrećama – naglasio je načelnik Postaje prometne policije, Siniša Šajnović.

Foto: Pu međimurska

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećani broj vozača mopeda i motocikala. Ovom prilikom upućujemo apel mopedistima i motociklistima da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu te korištenje propisane homologirane zaštitne kacige i dr. zaštitne opreme. Ujedno, ističemo i važnost tehničke ispravnosti motocikla te mopeda. Također, savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih očekuju na prometnicama.

Foto: Pu međimurska

Skrećemo pozornost svim ostalim sudionicima u cestovnom prometu na pojačanu prisutnost motociklista i mopedista u prometu, odnosno pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet te prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost uslijed mogućeg oduzimanja prednosti prolaska motociklistima i mopedistima – izvijestili su iz Pu međimurske.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,515FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE