2.8 C
Čakovec
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Hrvat, bivši zaposlenik Europskog parlamenta silovao pse, uskoro nastupa zastara!

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica kazao je da njegovo ministarstvo ne igra nikakvu ulogu u slučaju bivšeg zaposlenika Europskog parlamenta Ivora Ivaniševića koji izbjegava izručenje i kojem sredinom rujna nastupa zastara zbog silovanja pasa – piše Večernji list.

-Kada govorimo o Europskom uhidbenom nalogu govorimo o komunikaciji pravosudnih tijela. Mi kao ministarstvo nemamo nikakvu ulogu, već je isključivo riječ o komunikaciji sudova. U ovom trenutku nemam detaljnijih informacija, o tome bi trebao nešto reći sud koji je izdao Europski uhidbeni nalog temeljem kojeg trebaju postupati nadležna tijela druge države, kazao je Malenica – dodaje u nastavku Večernji list.

Inače, zastara za ovaj slučaj nastupa za dva tjedna, i ne bude li izručen, Ivanišević postaje slobodan čovjek i za ovo mu se više neće moći suditi. U vrijeme zločina bio je zaposlen u Europskom parlamentu. Na zagrebačkom Općinskom sudu 2021. godine dosuđena mu je skromna kazna od tek godine zatvora. Valja spomenuti da je on svoje zločine činio od 2009. do 2015. godine.

Upitan za ocjenu radi li se o preblagoj kazni za zoofiliju i radi li ministarstvo u smjeru povisivanja kazne za to kazneno djelo, Malenica je odgovorio kako u tom dijelu nisu razmatrali nikakve promjene.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Humanitarni koncert za Centar MURID

Koncert za MURID

Vremenska prognoza: Promjenjivo