-5.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Hrvatski olimpijski dan obilježit će se u petak 9. rujna i u Čakovcu

10. rujna svake godine obilježava se Hrvatski olimpijski dan. U obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana posebno su pozvane predškolske i osnovnoškolske ustanove. Budući da ove godine dan pada na subotu županijska i gradska sportska zajednica pozvale su na obilježavanje dana u petak 9. rujna.

U čakovečkom Perivoju Zrinski Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zajednica športksih udruga i saveza Međimurske zajedno s Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan iz Čakovca za čakovečke vrtićarce organizirali „Orijentacijsko kretanje po Perivoju Zrinski sa zadacima“9. rujna 2022.

Na šest punktova u Perivoju od 10 do 11,30 sati čekat će treneri GK Marijan Zadravec Macan koji će svakom mališanu staviti pečat na karticu . Nakon što dobe pečat treneri će im dati jednostavni zadatak (napraviti 10 čučnjeva, skakanje po jednoj nozi ili slično) kojeg moraju ispuniti do sljedećeg punkta. Punktovi će se sastojati od stola i obješene olimpijske zastave. Za vrtićarce koji neće doći u Perivoj kao i za one iz drugih dijelova Međimurja  pripremljen je video na temelju kojeg mogu odraditi kratko vježbanje u dvorištu ili prostorijama vrtića, a u kojem glavnu ulogu ima proslavljeni olimpijac Filip Ude.

Polaznici vrtića Žibeki iz Čakovca će u petak u 10 sati na igralištu NK Sloge u Čakovcu imati nogometno druženje.

U Prelogu će također u petak 9. rujna s početkom u 10 sati  Hrvatski olimpijski dan obilježiti mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica iz Preloga, prigodnim programom i vježbanjem na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu.

Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica. Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo. Obilježavanja ovog dana započelo je prije 16 godina s ciljem razvijanja svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,699SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE