0 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Današnja događanja: Proslava oslobođenja Međimurja, vrganji i tartufi i izložba oldtimera

U nastavku izdvajamo aktulne događaje za današnji dan, nedjelju 17. rujna.

Fala za slobodu

S početkom u 8:15 minuta održat će se obilježavanje 32. obljetnice Dana oslobođenja Međimurja 1991. i Dana međimurskih branitelja u organizaciji Međimurske županije, Županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Grada Čakovca. Program započinje u Peivoju Zrinskih polaganjem vjenaca, a u 9 sati u crkvi svetog Nikole biskupa počinje sveta misa. U 10:10 održati će se svečana akademija u Katoličkom domu.

Vrganji i tartufi

U Novom Marofu danas se održavaju Dani vrganja i crnog tartufa u svom jubilarnom desetom izdanju. U Paki u 9 sati ujutro počinju radionice, predavanja, natjecanja i lov na crni tartuf. Tu su i kulinarske radionice, šetnje, obilasci utvrda i sajam domaćih proizvoda. Ovaj vikend Paka je nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje gljiva

S rolama po Središću

Danas je posljednji dan kampa rolanja u Murskom Središću. Kod osnovne škole u 9:30 počinje rolanje, a za one koji nemaju svoju opremu ista je osigurana od organizatora. Grad Mursko Središće će za svako dijete stanovnika Murskog Središća (djeca s prebivalištem u mjesnim odborima Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec, Sitnice) snositi 50% troškova članarine za kamp tako da roditelji plaćaju samo 15 eura po djetetu. Na kamp se mogu uključiti i djeca koja imaju prebivalište van mjesnih odbora Murskog Središća po punoj cijeni članarine od 30 eura po djetetu.

Diverterri

U Kotoribi je cjeli tjedan aktualna izložba Diverterra u osnovnoj školi.

Izložba oldtimera

Danas se u Gornjem Kraljevcu kod Društvenog doma održava izložba oldtimer vozila. Dio je to programa povodom Dana općine Vratišinec. Izložba počinje u 15 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE