Današnja događanja: Krstili bumo mošteka, vinčeko bumo ga zvali

Dok Martin dojde v pol noč na vrata, mošt bu čist kak nebe bez oblaka… Krstil bu mošteka, ime mu Vinček dal, mnogi bu pajdaš radi njega v klancu ili v grabi zaspal. Kaj nam donosi Martinje, doznajte u nastavku.

Martinje v Martinu

U 8 sati na rasporedu je sveta misa, a sat vremena kasnije na redu je blagoslov vina. U 11 sati u Svetom Martinu na Muri počinje natjecanje u kuhanju gulaša. Točnije u pitanju je natjecanje u kuhanju svetomartinskog vinskog gulaša. U isto vrijeme varaždinski biskup Bože Radoš predvodi misu i blagoslov novoopremljenog župnog dvora. Nakon toga na redu je podjela besplatnih kestena i pečenih guski. Uz to možete prisustvovati i sajmu lokalnih OPG-ova, ali i besplatno se provozati turističkim vlakićem.

U 15 sati možete probati ranije spomenuti gulaš, a pola sata kasnije pogledati i nastup lokalnih mažoretkinja. U 16 sati doznajemo koji je gulaš najbolji, a nakon toga nas zabavlja New Casino music band.

Smotra dječjeg folklora

Danas i sutra u Maloj Subotici u dvorani Osnovne škole na rasporedu je 21. Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva Međimurske županije. Danas s početkom od 15 sati nastupaju: FS DV „Maslačak“ Mursko Središće; FS DV „Zvončić“ Nedelišće; FS DV „Kockavica“ Sveta Marija; FS područne škole Pušćine; KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava; KUD „Fijolica“ Orehovica; KUD „Donji Vidovec“ Donji Vidovec; KUD „Ivan Mustač – Kantor“ Sveta Marija i domaćini KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica.

Detaljan popis martinjskih fešti možete pronaći OVDJE.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE