Može li banalnije? Policija pijanom pješaku oduzela vozačku dozvolu

Može li policija pješaku oduzeti vozačku dozvolu? To se dogodilo u talijanskom gradu Como 30. studenog, a o cijelom slučaju progovorio je odvjetnik kažnjenog muškarca Ivano Chiesa, piše Dnevnik.hr.

Muškarac je izašao s prijateljem na večeru, a auto je parkirao na mjesto koje nije poredviđeno za to. Nakon što su ga uočili, policajci su mu napisali kaznu.

-Kod mog klijenta alkotest je pokazao nešto veću vrijednost od dopuštene. Oduzeli su mu vozačku unatoč činjenici da moj klijent u to vrijeme nije vozio niti je upravo izašao iz svog automobila, već je pješačio”, rekao je njegov odvjetnik za L’Unita.

Nakon žalbe, odluka je prihvaćena. – Nakon odluke suca ponovno smo otišli u policiju kako bismo dobili natrag vozačku dozvolu, ali službenici su se usprotivili tomu. Rekli su da se moj klijent najprije treba podvrgnuti medicinskim pretragama kojima će se utvrditi njegova sposobnost za vožnju. Zato sam rekao da ću ih prijaviti. Ali rečeno mi je da je to uobičajena praksa”, ispričao je odvjetnik.

Sudac je podržao zahtjev odvjetnika da se muškarcu vrati vozačka dozvola. Ipak, sutra ga čeka još jedno saslušanje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE