Ovo jednostavno i tradicionalno ljetno jelo priprema se u mnogim domaćinstvima i kuhinjama diljem svijeta.
– Punjena paprika može se pripremati i ljeti i zimi, ali obično zimi punjene paprike zamjenimo sarmom. Ovo zasitno jelo sprema se najviše u sezoni kad stižu domaće paprike i paradajz. Pune se mješavinom junećeg i svinjskog mljevenog mesa ili pak u “light verziji” s pilećim ili purećim mljevenim mesom, kaže naša sugovornica.
Marija Jambrošić umirovljenica je iz Podturna kojoj je kuhanje samo jedan od mnogih hobija.
– U svojim mlađim danima mjesec ili dva polazila sam tečaj kuhanja pa sam i tamo dosta toga naučila. Uvijek na ručku rado ugostim svoje drage prijatelje ili obitelj. Volim kuhati sve vrste hrane, od glavnih jela do deserta. Kulinarske emisije koje gledam potiču me na isprobavanje novih recepata, završila je Marija Jambrošić.
Recept potražite u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 9. srpnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.