Lovreče u Cirkovljanu idući utorak 10. kolovoza 2021. godine

Cirkovljan mjesto je dobilo ime po crkvi, cirkvi – Cirkovljan, po vjerskom objektu crkvi sv. Lovre, koje je središte mjesta i života.

U središtu mjesta od davnina stoji drevna crkva posvećena sv. Lovri, rimskom đakonu i mučeniku Katoličke crkve. On je zaštitnik mjesta Cirkovljan, a blagdan se slavi 10. kolovoza.

Misna će se slavlja u Cirkovljanu održati, u utorak 10. kolovoza, u 8 sati, zatim centralno misno slavlje u 10:30, a sve će završiti večernjom misom u 15:30 sati. Jutarnje će misno slavlje predvoditi velečasni Hrvoje Damiš, a posebno će svečano biti centralno misno slavlje, koje će predvoditi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, uz obilježavanje četrdeset godina svećeništva prečasnog Stjepana Najmana, 35 godina svećeništva prečasnog Antuna Štefana te trideset godina svećeništva prečasnog Stjepana Berljaka.

Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana u nedjelju, 8. kolovoza organizira predstavu Gruntovčani, glumaca amatera iz KUD – a Gruntovec. Predstava, u Sportskom parku Zdenci, započinje od 20 sati, a moći ćete uživati i u Večeri međimurske kuhinje, uz odojak s ražnja, jela spremljena od dravske ribe i domaće languše. 

Na samo Lovreče, od 17 sati, Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana, odigrat će prijateljsku utakmicu s kadetima Nogometnog kluba Slaven Belupo iz Koprivnice, a nakon utakmice slijedi tradicionalno druženje Cirkovljančana i njihovih gostiju, uz glazbu Family banda.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE