U varaždinskom gradskom muzeju možete isprobati replike ženskog korzeta

U Gradskom muzeju Varaždin predstavljen je interaktivni ormar u Stalnom postavu Kulturno-povijesnog odjela GMV-a nazvan Rušnica za sjećanje / Budoir à la mémoire u kojem se nalaze replike ženskog korzeta i muškog prsluka iz 18. stoljeća.
Njih posjetitelji mogu i isprobati, što predstavlja velik izazov s obzirom na visoke standarde shvaćanja ljepote u baroku. Uz korzet i prsluk, u interaktivnom ormaru nalazi se i replika ženskog šešira iz razdoblja ampira i muški cilindar, kao i različiti modni dodaci i fotorekviziti za stvaranje potpunoga povijesnog outfita i neposrednog doživljaja mode u prošlosti.
Također, u ormaru se nalaze naočale za mješovitu stvarnost Microsoft Hololens 2 s hologramskom projekcijom i tablet računalo na kojima posjetitelji mogu, kroz zabavnu aplikaciju Kultura odijevanja, odjenuti damu prema odabranom stilskom razdoblju. Hologramska projekcija, kao realna 3D projekcija u prostoru, omogućuje posjetiteljima jedinstveni doživljaj mode prošlih vremena te upoznavanje s odjevnim predmetima i modnim dodacima iz različitih povijesnih i stilskih epoha, stoga pozivamo sve da dođu u Stari grad i osmisle svoj povijesni outfit u Rušnici za sjećanje!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE