18.8 C
Čakovec
Petak, 2 lipnja, 2023

U Goričan stižu novi investitori, gradit će se nove dvije hale i otvoriti nova radna mjesta

U Općinu Goričan stižu novi investitori. Riječ je o tvrtkama Neugebauer i Izolamont koje će u Gospodarskoj zoni Istok graditi nove proizvodno-gospodarske hale, a osim što će nove investicije potaknuti jaču gospodarsku aktivnost, Goričan će zahvaljujući njima postati poželjnije mjesto za rad i život.

Naime, načelnik Emanuel Sinković nedavno je s predstavnicima tvrtki Izolamont i Neugebauer, Zlatkom Hercigonjom i Edith Neugebauer potpisao ugovore o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Istok vrijednih pola milijuna kuna na kojima će investitori izgraditi objekte za poslovno-gospodarsku djelatnost.

S obzirom da aktualna općinska vlast na čelu s načelnikom Sinkovićem u posljednjih nekoliko mjeseci aktivno radi na proširenju Gospodarske zone Istok, činjenica da će prema poslovnom planu navedenih tvrtki u roku od tri godine tamo niknuti nove proizvodne hale koje će generirati nova radna mjesta iznimno raduje.

– Činjenica da smo uspjeli pronaći zainteresirane gospodarstvenike i prodati dva zemljišta u Gospodarskoj zoni ukupne površine od gotovo 15 tisuća kvadrata i da će se prvi kamen temeljac polagati već ove godine potvrđuje da Goričan postaje sve privlačnije gospodarsko sjedište. Cilj općinske uprave je kroz nove investicije, ali i povlačenje europskih sredstava za što smo u proteklom razdoblju zacrtali odličan smjer, stvarati kvalitetne uvjete za život i rad svih naših stanovnika, posebno mladih – rekao je načelnik Sinković.

Kako bi potaknula razvoj gospodarstva na svom području, Općina je raspisala Javni natječaj na koji su se mogli javiti zainteresirani investitori i ostvariti pravo na umanjenje kupoprodajne cijene zemljišta za čak do 95 posto, kao i umanjenje komunalne naknade i komunalnog doprinosa. Inače, jedna od tvrtki najavila je preseljenje svog sjedišta u Goričan, a s obzirom da se radi o poduzeću čiji godišnji prihod iznosi oko 30 milijuna kuna, ovo je zasigurno značajan vjetar u leđa budućim gospodarskim aktivnostima na području Općine Goričan te otvorenju novih, kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta, stoji u priopćenju Općine Goričan.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,587FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE