Održani prvi dani Slakovca u organizaciji Mjesnog odbora Slakovec i Udruge žena Slakovec

22. lipanj 2022. godine, mogli bi smo reći sasvim običan dan, a ipak poseban za naš mali Slakovec, stoji u priopćenju TZ Nedelišće koje u nastavku u potpunosti prenosimo: 

Zaista, nikad se ne zna, možda negdje u budućnosti bude zapisano, kao, tada je to bilo prvi put. Održani su prvi dani Slakovca u organizaciji Mjesnog odbora Slakovec i Udruge žena Slakovec. Sve se odigralo u tri sata (tj. od 15:00 do 18:00 sati). Sadržaj i program bili su prebogati u dvorištu ispred prostorija Nk Slobode Slakovec i Društvenog doma Slakovec. Ono što smo zacrtale to smo i pokazale.

U 15:00 sati prisutne je svojim nastupom pozdravio Dječji pjevački zbor „Josip Vrhovski Nedelišće“ pod vodstvom Maje Magdalenić Barić.

Nakon toga posjetitelji su bezbrižno i znatiželjno mogli pogledati bogato opremljene štandove i prisustvovati raznim radionicama. Izlagači su naravno bili naši mjesni OPG-ovi i obrtnici.

Svoje proizvode izložili su: OPG Heđa -Med, OPG Đuran – Meso z tiblice, Dragica Fegeš – svoje nadaleko poznate Kaktuse i sukulente, Štefanija Kozar (Brezje) – također svoje rukotvorine, Marina Trojok – razveselila nas je svojim, rukom rađenim igračkama (Božićnim Gnomovima) i drugim ukrasima. Nadaleko poznata Stolarija Špiranec – izložila je svoje predmete od drva, Kristina Trupković – kozmetičarka, brižno vodi brigu o našoj ljepoti i njezi.

Naše vrijedne žene izložile su svoje rukotvorine od čipke i heklane igračke, a ono što je najviše privuklo pažnju na štandu Udruge bili su i opet prekrasni i prefini kolači (zbog njih su se mnogi svako malo vraćali na štand, što je osobito razveselilo članice udruge).

Posjetiteljima su vjerujem zapele za oko i izložene reklame tvrtki čiji vlasnici oduvijek žive u Slakovcu: Dom za stare i nemoćne Slakovec – Nikolina Buza Lehkec, EURO-UNIT d.o.o. – direktor Ivan Senčar, Vezenine „OKO“ Slakovec – vlasnik Kristijan Oreški, „Gospodarstvo Heđa“ – vlasnik Dubravko Heđa i obitelj, C Lab d.o.o. Čakovec i „Čarolija“ Slakovec– direktori Mladen i Ivanka Novak. Moram priznati ima ih još, ali neki nisu stigli dostaviti svoje reklame, zato ih s veseljem čekamo na štandovima druge godine.

Bilo je tu i raznih radionica: Robotičari Udruge žena Slakovec oduševili su djecu nogometom robota u kojem su i sami mogli sudjelovati. Vidjeli su slakovsku Čigu s kojom su robotičari sudjelovali na natjecanju, a za one najmlađe, bila je pripremljena zagonetka sa senzorima „Koja životinja jede koje voće?“ i „Koje je boje tvoj bombon?“ sve je to budnim okom pratila njihova mentorica Mateja Šafarić Novak. Članovi „Art Forest“ grupe izložili su dio radova u našoj park šumi i tu je zaista nastala prava slikarska bajka, koju je vodila Tea Mesarić Rekanović. Uz to radili su i radionice s djecom od pjene za brijanje i boje za kolače, udruzi su ostavili prekrasne dječje radove. Naše Cekerašice iz Nedelišća opet su oduševile, napravile su izložbu svojih radova od luščija i posjetiteljima uživo pokazale „kak je to negda bilo“.

Na terenu je bilo mnoštvo djece uz svog trenera Patrika Lebara, koji su nam pokazali da u Slakovcu živi i djeluje, već dugi niz godina, Teniski klub C LAB Slakovec, na čijem terenu je zaista mnogo djece okušalo svoje prve udarce teniskim reketom. Svi oni nakon odlaska na školovanje van granica Međimurja rado se vraćaju i prisjećaju svojih prvih trenutaka na tom terenu. Svojim prisustvom na prvim danima Slakovca razveselio nas je i Nino Horvat naš dugogodišnji mještanin sa svojim slikama. Cijelo vrijeme on je vrijedno crtao i na kraju nam svoj rad poklonio kao zahvalu što smo ga pozvale, „Hvala ti Nino od srca!“.

Kruna svega nabrojenog bila je predstava Kerekesh teatra „Skupština“, na kojoj su se svi posjetitelji od srca nasmijali i tako smo u veselom tonu zaključili 1. Dane Slakovca.

Ovom prilikom zahvalila bih Općini Nedelišće, našem načelniku Nikoli Novaku i Turističkoj zajednici općine Nedelišće na nesebičnoj pomoći oko organizacije naše manifestacije.

Dosta sam toga sada rekla, željela bih da Vam slike u prilogu pokažu kako je to bilo na Naš dan Slakovca, i vjerujem da ćete druge godine i Vi uživati na Danima Slakovca zajedno s nama. 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE