3.3 C
Čakovec
Četvrtak, 2 veljače, 2023

Novi kalendar Čuvari malih zvijezda Udruge za Sindrom Down predstavljen u Čakovcu

U dvorani Scheier u centru Čakovca večeras je predstavljen sad već tradicionalan kalendar Velike i male zvijezde, Udruge za Sindrom Down Međimurske županije.

Za fotografije su zaslužni naši poznati međimurski fotografi Vjeran Žganec Rogulja koji u ovom projektu sudjeluje od samih početaka i Martina Strahija koja je zahvalila večeras na pozornici.

Uz djecu pred kameru su ovog puta stale povijesne postrojbe iz Hrvatske: 10. satnija Ivanić, Gradska straža Bakar, Karlovačka građanska garda, Kostelska pištola-Keglevićeva straža Kostel, Kravat pukovnija Zagreb, Križevačka djevojačka straža, Povijesna postrojba Alapić iz Zagreba, Svetonedeljska garda Petra II. Erdödya, Turopoljski banderij, Varaždinska građanska garda te naravno Zrinska garda Čakovec.

– Prije svega, veliko hvala predsjedniku UDSŽM Nenadu Štreku što me pozvao da budem gost na promociji njihovog djela! Za mene je privilegij biti dio ovog projekta i velika čast stajati uz ovu djecu i hrabre im roditelje, te koliko god je bilo moguće dati im i dio sebe.

Naglašavam hrabre roditelje, a ne neustrašive. Jer neustrašivi su oni koji se ne straše, a hrabri su oni koji usprkos strahu i rizicima, svejedno ne napuštaju prvu crtu, i ne odustaju.
Oni ostavljaju trag, pa je promicanje takvih vrijednosti zbilja primarno.

Također, uz ovakvu ekipu organizatora kojima se divim, uživala sam u iskustvu i jako sam polaskana što stojim uz njih sa svojim malim doprinosom na ovom projektu. Hvala kolegi Vjeranu na povjerenju.

Fotkanje s klincima je bilo iznimno ugodno i veselo, te mogu reći da stvarno imamo mnogo toga za naučiti od njih. I bez obzira na vrlo malu verbalnu komunikaciju, svojim zagrljajima dala su mi mnogo. Svaki njihov osmjeh bio je okidač za novu ideju. Jer oni su inspiracija.

Osobito nam je drago što su važnost ovog projekata prepoznale i osobe iz hrvatskog javnog života te pružaju veliku podršku i djeci i roditeljima, rekla je Martina Strahija.

Kalendar “Čuvari malih zvijezda” možete nabaviti po cijeni od 50 kuna na štandovima Udruge za sindrom Down: Advent u gradu Zrinskih – štand na Franjevačkom trgu Galerija Sjever – sjeverna strana Narudžba kalendara također je moguća i putem Facebook stranice Udruge za sindrom Down Međimurske županije, te na [email protected]

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,692SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE