13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Gradonačelnica Ljerka Cividini odbrusila Stjepanu Kovaču: Vaše je pitanje glupo

– Zanima me s obzirom na to da je završeni natječaj za rekonstrukciju raskrižja u kružno raskrižje, Ulica Stjepana Radića, Sajmište sa Spinčićevom i 34. Inženjerijske bojne, vi ste procijenili da je vrijednost radova 550 tisuća eura.

Koliko znam, došla je najjeftinija ponuda 1,220.000 eura, što je gotovo duplo skuplje, pa me zanima hoćete li i tu ponavljati natječaj, poništiti ga i time dokazati konačno svoju nesposobnost. 

A to kažem jer prije 23. kolovoza 2021. godine ste radili na izgradnji Spinčićeve ulice gdje se potrošilo 1,9 milijuna kuna, ili 270 tisuća eura. Dakle, to ste radili po mojim projektima, gdje je za 2 milijuna trebala biti napravljena cijela ulica, a ne samo prva faza kako ste ju Vi nazvali. Da bi onda tu istu ulicu, drugu fazu opet sad raspisali natječaj i najpovoljnija ponuda je 417 tisuća eura. Nije dosta što smo investitoru, to jest, pardon, što ste, jer ja nisam bio na toj sjednici, digli da može graditi 10 tisuća kvadrata više na parceli koju je kupio, nego ćemo sad još potrošiti 2 milijuna eura da mu sredimo prilazni put jer je red da se novom poduzeću složi da ima fini pristup i ulaz, pitao je Stjepan Kovač na proteklom gradskom vijeću gradonačelnicu Ljerku Cividini. 

Iako je Varga u dogovoru s gradonačelnicom rekao kako će dobiti pismeni odgovor na to pitanje, Kovač je inzistirao da mu se sad odgovori. 

Gradonačelnica je odgovorila: 

– Nažalost, u Međimurju se izgradnjom prometnica bave dvije firme, tržište je dosta podiglo cijene, tako da ne može diktirati cijene koštanja svih asfaltnih kolnika koji se odrađuju. Naravno, Zakon o javnoj nabavi ne omogućava potpisivanje ugovora ako je cijena veća od procijenjene vrijednosti same investicije i svaki donekle fiskalni odgovoran čelnik će poništiti takvu nabavu i ponoviti postupak iste. Tako da je vaše pitanje glupo, rekla je gradonačelnica. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE