Djeca engleske skupine „Cherries“ obilježili Svjetski dan obitelji

U srijedu 15. svibnja, 2024. povodom Dana obitelji djeca engleske skupine „Cherries“, njihovi odgojitelji Valentina Bel i Helena Fajić te roditelji realizirali su niz značajnih aktivnosti proizašlih iz aktualnih projekata u koje su uključeni.

Svjesni važnosti suradnje s roditeljima koja bitno utječe na dobrobit djece, odgojitelji često osmišljavaju zanimljive aktivnosti kojima stvaraju kvalitetno suradničko ozračje.

Tako je tijekom posljednjih 6  mjeseci od kuće do kuće selila Putujuća bilježnica. U nju su djeca s roditeljima na vrlo kreativne načine dokumentirala vlastite važne životne događaje, predstavljali svoje najmilije i sve to ponosno prezentirali prijateljima u skupini. Kako bi roditelji dobili povratnu informaciju o vrijednosti ovog načina izgradnje suradničkih odnosa u uvodnom dijelu Obiteljskog dana, dijaprojekcijom su prikaza djeca tijekom predstavljanja svojih obitelji.

Centralni dio događaja ipak su bile sportske igre koje je osmislila i vodila gđa. Marija Jurak  Bošnjak, kineziolog i roditelj u skupini. Sveobuhvatnim vježbama u  paru  potaknula je zajedničku igru djece i roditelja. Igre u paru, natjecateljskog i nenatjecateljskog karaktera izazvale su niz pozitivnih emocija i trenutaka za pamćenje. Nakon čašćenja i druženja ovaj poseban dan završili smo zajedničkim uključivanjem u  live javljanje putem ZOOM aplikacije na završni sastanak dionika eTwinning projekta  „I’m Fine at School“. Nakon podjele diploma za aktivni doprinos realizaciji Obiteljskog dana djeca, roditelji i odgojitelji ispunjeni novim iskustvima odlaze kućama.

U nastojanju ostvarenja dobrobiti djeteta od izuzetne je važnosti kontinuirano stvarati uvjete za zajedničke aktivnosti kojima se utječe na razvoj demokratskih vrijednosti od najranije dobi.

Iz vrtića se zahvaljuju suorganizatorici, gđi. Mariji i svim obiteljima dragih nam „Trešnjica“ na aktivnom doprinosu izgradnji održive zajednice kojoj težimo.

Izvor i foto: Dječji Vrtić Cvrčak

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE