Uhićena je Gabrijela Žalac

Gabrijela Žalac
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Gabrijela Žalac, uz još tri osobe, uhićena je zbog sumnje na prijevaru u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU.

Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodi hitne dokazne radnje danas, 10. studenoga 2021. godine, u Hrvatskoj”, priopćio je Europski ured javnog tužitelja.

Navedene radnje odnose vezane su uz poslove javne nabave informatičke opreme u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

u priopćenju također stoji kako će Ured europskog javnog tužitelja nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Žalac je uhićena zbog posla čija je vrijednost 13 milijuna kuna, a kojeg je navedeno ministarstvo ugovorilo sa softverskom tvrtkom dok mu je ona bila na čelu.

Ostavi komentar