Plakete i zahvalnice najuzornijim Pribislavčanima 

Plakete i zahvalnice najuzornijim mještanima Pribislavca dodijelili su načelnik Pribislavca, Matija Ladić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pribislavec, Zoran Tomašić.

Plakete općine Pribislavec dodijelile su se Josipu Vučaku, dugogodišnjem profesoru u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec, inicijatoru i koautoru teksta za prvu himnu NK-a Polet, aktivistu u sportskom životu Pribislavca, Josipu Žgancu, sportskom aktivistu koji je s nekolicinom entuzijasta izradio prve koševe u dvorani Zadružnog doma, aktivnom igraču, a kasnije i treneru KK-a Pribislavec, jednom od osnivača, prvom predsjedniku, treneru svih selekcija ŽOK-a Kaštel te jednom od inicijatora turnira odbojke na pijesku pod nazivom Pješčana oluja i Stjepanu Oreškom, velikom  humanitarcu i volonteru, koji je svoje tijelo prije smrti odlučio darovati u medicinske svrhe. Plaketu je preuzeo Franjo Oreški.

Zahvalnice su dobili Alenka Oreški, osnivačica i članica KUD-a Kaštel Pribislavec unatrag 24 godine koja svojim znanjem i trudom njeguje kulturnu baštinu Međimurja, a spletovima na nastupima promovira Pribislavec diljem Europe, te osnivačici dječje folklorne skupine čija je voditeljica 20 godina. Zahvalnicu je u njeno ime preuzela Aleksandra Belec. Zahvalnicu je dobio i Ervin Šoltić, perspektivni i ambiciozni mladi sportaš, karatist koji trenira za KK Globus Čakovec i niže brojne uspjehe na razini Hrvatske i šire. 

Ostavi komentar