Igor Šegović ravnatelj bolnice: Osnovana je posebna jedinica intenzivnog liječenja za najteže pacijente

Ravnatelj Igor Šegović
Ravnatelj Igor Šegović

Novi ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović danas je predstavio aktualnosti. 

Na početku je naglasio kako je veći broj hospitaliziranih pacijenata i u našoj bolnici. Većina tih pacijenata nije bila cijepljenja protiv COVID 19 bolesti. Ovim je putem pozvao na cijepljenje kako bi zaštitili sebe, kao i druge.

– Od 1. lipnja od kad sam postao v.d. bolnice pripremali smo se za mogući novi covid val. Tako da smo osmislili jedan novi dio bolnice koji se zove COVIDjil, jedan dio jedinice intenzivnog liječenja pregradili smo prostorije takozvane stare dnevne bolnice. Smisao toga je da se najteži pacijenti na respiratoru mogu zbrinjavati u tom prostoru.

U tom prostoru imamo mogućnost smjestiti 6 pacijenata, a istovremeno jedinica intenzivnog liječenja može raditi i operacije se mogu nesmetano provoditi. U toj novoj jedinici rade anesteziolozi koji su dosta opterećeni. Zato smo se bacili na traženje novih anesteziologa na “tržištu” do kojih je jako teško doći, no uspjeli smo zaposliti od 26. kolovoza novu anesteziologicu dr. Ivana Novak specijalist anesteziologije i intenzivnog liječenja iz Županijske bolnice Varaždin.

Imamo porast većeg broja dijagnosticiranih onkoloških bolesnika. U našoj bolnici imamo onkologa dr. Čonkaša i jednu dr. na specijalizaciji. I u tom nam djelu nedostaje djelatnika, pa smo i tu uspjeli naći prof. onkologa dr. Damira Gugića iz KBC-a Osijek. On će dva puta tjedno dolaziti iz Osijeka i na taj će način pomoći u zbrinjavanju preko 200 onkoloških pacijenata.

U tijeku su i natječaji za voditelje odjela, naglasio je ravnatelj Šegović.

Ostavi komentar