Centar Rudolfa Steinera Donji Kraljevec: Darkness Light Elene Fegeš i Dore Mežnarić

U sklopu poznate Hrvatske manifestacije „Noć muzeja“ koja ima tradiciju od 2005. godine, Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu od ove godine sastavni je dio ove hvalevrijedne akcije približavanja umjetnosti i kulture.

Tako je u petak, 28. siječnja, Centar otvorio svoja vrata i pozvao sve zainteresirane na izložbu slika pod nazivom „Darkness Light“, mladih umjetnica Graditeljske škole Čakovec – Elene Fegeš i Dore Mežnarić.

S početkom u 18 sati posjetitelji su imali priliku vidjeti slike koje su osobno predstavile mlade autorice. Djela su izrađena tehnikom akrilne boje na platnu i grafičke olovke, a kao rezultat toga nastala su autorska djela s motivima iz životinjskog svijeta. Navedena izložba ima i humanitarni značaj jer sav prihod od prodaje slika, Elena i Dora donirat će Udruzi za sindrom Down Međimurske županije.

Riječ je o mladim telantiranim autoricama dizajna koje tek stupaju u umjetničke vode. Duhovni mentor učenica je prof.  Krunoslav Bedi, doktor informacijskih znanosti, uz profesore dizajna Graditeljske škole.

Goste je pozdravila ravnateljica Dijana Posavec, napomenuvši da se Centar otvara vrata  mladim talentima.

Ravnatelj Graditeljske škole u Čakovcu Damir Srnec u svojem je obraćaju napomenuo da profesori u školama sve više postaju medijatori zbog novih mogućnosti obrazovanja putem mreža, te zaželio mladim učenicima mnogo uspjeha, kako na umjetničkom planu tako i u vlastitom razvoju. Učenici Graditeljske škole opremaju Centar u Donjem Kraljevcu namještajem kojega sami dizajniraju i izrađuju uz pomoć profesora.    Dobrodošlicu je zaželio i načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, te dožupan Međimurske županije Josip Grivec.

 

Ostavi komentar