17.6 C
Čakovec
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Zvjezdarnica u Savskoj Vesi proslavila 50. rođendan!

Uz predstavljeno novoobnovljeno pročelje i unutrašnjost, zvjezdarnica u Savskoj Vesi, 28. listopada proslavila je veliku 50-tu obljetnicu rada.

Uz proslavu iznjedren je još jedan u nizu projekata uz odličnu suradnju i zajedničko promišljanje s VMO Savska Ves i svim mještanima na čelu s predsjednikom Vranovićem.

Vranović

Velik broj mještana koji se okupio u Savskoj Vesi, pokazuje da je ulaganje u ovakve objekte potrebno te da ovime djeci i mladima dajemo još jednu mogućnost za dodatno stjecanje znanja. Iako nas je magla omela u planiranom promatranju zvjezdanog neba, sigurna sam da će mnogi Međimurci, ne samo mještani Savske Vesi ili obližnjeg Strahoninca, potaknuti oslikanim pročeljem, doći i uperiti svoj pogled kroz teleskop, prema zvijezdama –  rekla je tijekom održanog govora gradonačelnica Cividini.

Ljerka Cividini

Nastojat ćemo zajedno s drugim općinama zatvoriti financijsku konstrukciju za nabavku novog, suvremenog teleskopa, kako bi naša zvjezdarnica svakim danom bila još bolja i mladima zanimljivija- istaknuo je Vranović.

Zvjezdarnica Savska Ves

Na proslavi su prisustvovali školarci iz OŠ Strahoninec, te mlade umjetnice Tea Mesarić Rekanović i Sara Bene koje su oslikale pročelje zvjezdarnice.

pročelje Zvjezdarnice
Oslikano pročelje Zvjezdarnice
pročelje Zvjezdarnice
Oslikano pročelje Zvjezdarnice

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,598FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE