Zavod za hitnu medicinu: Predaja novih sanitetskih vozila

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije nabavilo je dva nova vozila sanitetskog prijevoza. 

Od prisutnih na dodjeli vozila bili su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant, predsjednik Upravnog vijeća zavoda Drago Starčević, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.

Zavod je dobio dva vozila marke Peugeot Boxer ukupne vrijednosti 821.500 kn i radi se o sredstvima koje je osigurala Međimurska županija. Vozila su posebno prilagođena za prijevoz pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta. Također, vozilo je prilagođeno za prijevoz nedonoščadi.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije trenutno ima 18 vozila i 32 radnika u djelatnosti sanitetskog prijevoza.

– Želja nam je obnoviti i pomladiti vozni park jer bi time naša vozila bila sigurnija i udobnija za pacijente, a to možemo osigurati jedino redovitom nabavom novih vozila koja bez financijske pomoći Međimurske županije ne bi bila moguća, spomenula je ravnateljica Vladimira Križaj- Grabant.

Vozila za sanitarni prijevoz godišnje ukupno prođu oko 750 do 800 tisuća kilometara, to znači za svako vozilo 60 tisuća kilometara. U djelatnosti sanitetskog prijevoza godišnje zavod obavi oko 30 tisuća prijevoza pacijenata, što planiranih i hitnih prijevoza, što na osobni zahtjev.

– Ovo je tek jedan od koraka koji radimo ove godine, vjerujem da će on dati jednu promociju pacijentima. Imamo u novim vozila ugrađeni inkubator, dakle vodimo računa i o najmlađim pacijentima. Paralelno s ovom investicijom, energetski se obnavlja nekoliko zgrada županijske bolnice. Također, rekonstruira se pedijatrija. Imamo u planu i daljnja ulaganja i investicije centra palijativne medicine do rekonstrukcije biokemijskog laboratorija, istaknuo je župan Matija Posavec.

Foto: Sven Tomašić

Ostavi komentar