Župan Posavec razgovarao s ministricom Divjak o obrazovanju u Međimurju

Ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak i župan Matija Posavec

Osim ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, na 10. danima elektroničkih medija, koji se održavaju Termama LifeClass Sveti Martin, sudjelovala je i ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak. Međimurski župan Matija Posavec iskoristio je tu priliku kako bi  se s njom sastao te porazgovarao o stanju u obrazovanju u međimurskom kraju.

Razgovor je išao u smjeru realizacije postojećih kapitalnih investicija koje imamo u području obrazovanja. Prije svega ministrica je osigurala sredstva kako bi iduće godine mogli završiti školu u Pribislavcu. Ministrica je, osim toga, osigurala i dodatna sredstva za izgradnju dvorane u Strahonincu i Goričanu – istaknuo je na kraju sastanka župan Posavec.

Jedna od tema susreta bio je i Centar kompetencije iz područja informatike u Tehnološko-inovacijskom centru. Razgovarali su i o daljnjim investicijama za osiguranje jednosmjenske nastave. Prema statistici Ministarstva financija Međimurska županija najviše ulaže u obrazovanje od svih županija u Republici Hrvatskoj, napomenuo je Posavec, a to se pak naposljetku vraća kroz uspjehe koje postižu naši učenici.

Čestitam na uspjesima učenica i učenika Međimurske županije te županu na impresivnoj statistici koja pokazuje koliko županija brine o obrazovanju. Kada bi takve prioritete te rezultate imali i na nacionalnoj razini, onda bismo vrlo brzo zaustavili iseljavanja iz Hrvatske i podigli gospodarstvo– kazala je ministrica Blaženka Divjak, koja je sudjelovala na panel diskusiji Djeca i mladi-izazovi života u medijskom svijet u sklopu 10. dana elektroničkih medija.  

 

Ostavi komentar