FOTO: Župan Posavec na blagdanskom prijamu gradonačelnika Kovača: Poboljšali odnose, zbog viših interesa!?

svečani prijam
Srdačan doček i stistak ruke donedavno ljutih političkih suparnika gradonačelnika Kovača i župana Posavca

Donedavno najveći suparnici u međimurskoj političkoj areni čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) i međimurski župan Matija Posavec (HNS) izgleda da su zakopali “ratne sjekire” i zatoplili odnose.

Tome u prilog ide i dolazak župana Posavca na godišnji božićno-novogodišnji prijam gradonačelnik Kovača i gradske vlasti koji je u ponedjeljak održan u čakovečkom hotelu Park s obzirom da ne pamtimo da se to dogodilo u proteklih nekoliko godina.

Evidentno poboljšanje odnosa

Je li u pitanju iskreno poboljšanje odnosa u ovom trenutku dva važna međimurska političara ili je u pitanju neki viši interes pokazati će vrijeme.

Naime, županija želi prodati deset parcela ukupne veličine oko 94.000 metara četvornih, te je postupku pokretanje javnog natječaja za prodaju, ali prije ih treba komunalno opremiti. Prihod koji Županija očekuje od te prodaje iznosi više od 20 milijuna kuna, kojim bi se koja  značajno pokrpale rupe inače skromnog županijskog proračuna, kao i osigurala sredstva za nova ulaganja, posebice kada je u pitanju učešće u EU projektima koji se moraju sufinancirati između 20-40 posto. A komunalno opremanje zemljišta ide uz pomoć Grada Čakovca koji je za tu svrhu dobio novac od države.

Komunalno opremljeno zemljište veći je mamac za investitore od zemljišta koje je gola livada. Na komunalno opremljenom zemljištu investitori odmah mogu početi podizati svoju investiciju. Ako se to dogodi, koristi od toga imali bi i Čakovec i Međimurska županija.

Stiže novi proizvođač iz automobilske industrije?

U javnosti se šuška o dolasku jačeg investitora iz automobilske industrije, ali i o većem logističkom centru. U Međimurju se u toj zoni već rade dijelovi za automobilsku industriju u LTH, koji je već ranije kupio zemljište i podignuo svoj pogon u Čakovcu u spomenutoj poslovnoj zoni, a sada se i širi. Međutim, sada se prodaje puno veći prostor.

Tko sada kuca i na čija vrata – na vrata Grada Čakovca ili Međimurske županije – pokazat će rezultat prodaje zemljišta na javnom natječaju. Radi se o specifičnoj situaciji za realizaciju investicije u poslovnoj zoni na području bivše vojarne.

Realizira li prodaju zemljišta, Međimurska županija će dobiti značajnu injekciju od predviđenih 21 milijun kuna. Župan Matija Posavec kazao je kako će objaviti javni natječaj za prodaju više parcela i slijedom toga vidjeti interes za kupnju. Na pitanje Međimurskih novina postoji li konkretni poduzetnici koji se interesiraju za te parcele, župan je kazao “da ih imaju i da se razgovori vode u raznim segmentima”.

– Zanimaju samo dvije stvari – da to budu investicije iz proizvodne djelatnosti i da se čuva dostojanstvo radnika – kazao je župan. Na pitanje jesu li gradilišta koja se navode kao pašnjaci komunalno opremljena, župan je odgovorio “da je komunalna infrastruktura na dijelu koji prodaju uvedena, iako će kroz nekoliko dana Grad Čakovec potpisati jednu donaciju, potporu od strane države u iznosu od preko 10 milijuna kuna upravo za razvoj infrastrukture”.

Na marginama Skupštine u razgovoru s novinarima spomenuo je da je njegova želja dolazak autoindustrije, a na pitanje je li mislio ozbiljno ili se šalio kad je spomenuo BMW, samo se nasmijao. Međutim, neslužbeno saznajemo da nije u pitanju taj njemački div, iako su nedavno uspostavljeni određeni kontakti, ali interesa i to vrlo ozbiljnog ima.

Tko je u pitanju ostaje za vidjeti. Izgleda, da netko stoji iza vrata i čeka da se zemljište stavi u prodaju, jasno je čim su u dogovor ušli Županija i Grad Čakovec. Bila bi to win – win situacija i za Čakovec i za Međimursku županiju, ali uz asistenciju državne vlasti.

U nastavku donosimo fotogaleriju tko je sve bio na božićno-novogodišnjem prijamu čakovečke gradske vlasti.

Svečani prijam grad

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

prijem

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

svečani prijam

(dz, bmo, foto: Zlatko Vrzan)

 

Ostavi komentar