ZNAČAJNO POJAČANJE: Evo koji točno specijalisti kirurgije i ortopedije dolaze u čakovečku bolnicu nakon završetka natječaja

županijska bolnica čakovec
Ilustracija

Marko Labaš, Ivica Leto, Boris Lukić i Jasenko Mandić – specijalisti ortopedije i traumatologije, Matija Branilović i Denis Grgurović – specijalisti opće kirurgije te Ana Magdalenić – specijalistica ortopedije, nova su velika pojačanja za Službe kirurške djelatnosti Županijske bolnice Čakovec.

Oni su izabrani nakon natječaja koji je bio raspisan za zapošljavanje: 4 doktora medicine specijalista ortopedije i traumatologije, dva specijalista opće kirurgije i jednog specijalista ortopedije.
– Kad smo raspisali natječaj iz ministarstva su nam poručili kako sigurno nećemo naći odgovarajući kadar jer ga naprosto nema, rekao nam je Tomislav Novinščak, ravnatelj bolnice, međutim dogodilo se sasvim suprotno.

I on sam, kao i njegovi suradnici ostali su iznenađeni i začuđeni brojem kandidata koji su se javili. Nakon objavljenih razgovora, odabrano je njih 7 s kojima će se potpisati ugovor na neodređeno vrijeme s probnim radom od 6 mjeseci.

Zanimljiva je činjenica da čak njih šest dolazi iz Opće bolnice Varaždin zbog čega se digla velika buka u tom gradu, a jedan je naš Međimurec, povratnik iz Austrije.

U pitanju su poznati i cijenjeni stručnjaci koji iza sebe već imaju izvedeno niz najzahtjevnijih operativnih zahvata, tako da će naša bolnica dobiti njihovim dolaskom kvalitetu više.

Nakon što uđu u sustav čakovečke bolnice ovih sedam liječnika – specijalista, to će ujedno označiti znatno rasterećenje Službe kirurške djelatnosti u našoj bolnici.

Nakon potpisivanja ugovora, novi specijalisti bit će i službeno predstavljeni u ŽB Čakovec.

Ostavi komentar