Završni radovi na Domu za starije i nemoćne Čakovec u punom jeku

Izvor: Međimurska županija

Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne Čakovec, započeta u srpnju 2019. godine prelazi u završnu fazu. Trenutno se obavljaju završni radovi na fasadi, toplinska izolacija vanjskih zidova te ličenje novoizvedenih spuštenih stropova, javljaju iz Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije.

U tijeku su radovi na toplinskoj izolaciji stropa prema negrijanom tavanu, ugradnja ventilacijskog sustava s povratom topline i sustava hlađenja u sobama korisnika te popravci na žbuci nastali kod ugradnje nove PVC stolarije. Također su u tijeku radovi na RAL ugradnji vanjske PVC stolarije te limarski radovi koji se odnose na montažu vanjskih klupčica prozora i stijena, limenog opšava i horizontalnog žlijeba za odvod vode s krovova mansarda. Stara rasvjetna tijela bit će zamijenjena novom LED rasvjetom te se planira izvedba električnih instalacija strojarskih sustava.

 

Prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, vrijednost investicije u energetsku obnovu zgrade čakovečkog doma za starije i nemoćne iznosi 10 milijuna kn. a dio u iznosu od 5,3 milijuna kuna sufinancirano je sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša. Novoobnovljena zgrada time će postati učinkovitija u potrošnji toplinske energije i prijeći će iz energetskog razreda D u energetski razred C.

Ostavi komentar