Završni koncert Hladnog Piva u Čakovcu

U manje od godinu i pol dana Hladno pivo, omiljena punk-rock skupina iz zagrebačkih Gajnica, po treći put u smiraj ljetne koncertne sezone održali su veliki koncert na pozornici Ljeta u pivovari Lepi dečki na kojemu su u reprezentativnom sviračkom izdanju predstavili kompletnu povijest benda, zahvaljujući najširem popisu najvećih hitova što su ih izveli.

Oduševljenu i brojnu publiku u Pivovari Lepi dečki dočekao je velik broj pjesama tijekom koncerta zamišljenog poput kronološke utrke kroz tri desetljeća duge impresivne karijere Hladnog piva. Bend iz Gajnica je svoje najveće glazbene dosege objedinio u jedinstvenom, dugom nastupu koji je počeo najvažnijim pjesmama s kultnog debitantskog albuma “Džinovski”, te se nastavio nizom hitova objavljenih na albumima “G.A.D.”, “Desetka”, “Pobjeda”, “Šamar” i “Knjiga žalbe”, “Svijet glamura” i “Dani zatvorenih vrata”. Ekipa iz benda bila je vidno oduševljena publikom koja je u glas s njima pjevala hitove.

Poseban i nezaboravan osjećaj imala je mlada djevojka koju je Mile pozvao iz publike i pustio da gotovo sama otpjeva Šamar. Hrabra cura je to odlično odradila a kasnije od uzbuđenja nije mogla doći do daha.

Za sve ljubitelje Hladnog piva to znači da su mogli uživati u izvedbama pjesama “Fur immer punk”, “Zimmer frei”, “Trening za umiranje”, “Sarma”, “Politika”, “Šank”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Svijet glamura”, “Teško je ful biti kul”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Soundtrack za život”, “Superman”, “Nije sve tako sivo”, “Konobar”, “Samo za taj osjećaj”, ”Mojoj majici”, ”Fotoaparat”, ”Ne volim te”, ”Vjeruj u mene”, ”Carstvo pasea”, ”Ljetni hit”, ”Na ovim prostorima”, ”Bačkizagre stuhpa šeja”, ”Trening za umiranje”…

Na glazbenoj proslavi članove Hladnog piva dočekalo je nekoliko generacija njihovih poklonika, kako onih koji su se zakačili na prvi riff “Pjevajte nešto ljubavno” ili energiju “Fur immer punk”, tako i onih koji su se zarazili HP zvukom kad su prvi put čuli hitove sa “Šamara“ ili “Pobjede“. Bez obzira koliko godina broje, s Hladnim pivom u omiljenom koncertnom prostoru na otvorenom svima njima bit će savršena prilika za ponavljanje glazbenog gradiva koje spada u antologiju domaće rock scene.

Našalost Hladno Pivo je najavilo svoj razlaz još nas očekuju dva koncerta u Zagrebu i onda je gotovo ili ….

Galeriju pogledjate ovdje (hladno pivo)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar