Započeo virtualni Vincekov pohod

Vincekov pohod po štrigovskim bregima 3
Podsjetnik na pravi Vincekov pohod

Pandemija koronavirusa oduzela nam je i tradcionalni organizirani Vincekov pohod po međimurskim bregima. No, kako bi se i u ovim neizvjesnim vremenima očuvao duh Vincekovog pohoda, tradicionalno najvećeg i najveselijeg planinarskih pohoda u Republici Hrvatskoj, a da sve bude u skladu sa epidemiološkim uvjetima i preporukama, odlučili smo organizirati pohod u nešto drugačijim uvjetima (virtualno), stoji na stranicama PD Bundek iz Murskog Središća.

-Da bi sve vas drage prijatelje, planinare, hodače, šetače, trkače, planianrska i sportska društva i udruge, ljubitelje prirode i zime, potaknuli na boravak i kretanje na svježem zraku u vlastitoj režiji u skladu s epidemiološkim mjerama. Možete hodati i po originalnoj stazi Vincekovog pohoda koja je markirana i dobro obilježena ali molimo Vas i apeliramo da se pridržavate svih propisanih epidemioloških mjera.

Cilj nam je u deset zimskih dana, od 15. do 24. siječnja, zbrojiti što više Vincekovih kilometara i potaknuti što više ljudi na šetnju, kretanje i boravak u prirodi, da bi na kraju svi skupa uživali u fotografijama vaših vlastitih Vincekovih pohoda koje možete objaviti u FB grupi Vincekovog pohoda, poručuju iz Bundeka.

Ostavi komentar