Vrijedni serjojnski vatrogasci čuvaju našu obalu i otoke

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Murskog Središća najstarija je udruga s područja grada i sigurno je da je postojala već 1882. godine, a moguće i prije.

Zaštita od požara njihova je temeljna zadaća i u vrijeme kad su sve kuće bile drvene, nebrojeno su puta spašavali čitavo naselje. S vremenom je DVD donosio i brojne druge aktivnosti, poput limene glazbe, organizacije zabava i slično, pa nije krivo zaključiti da je niz godina ta udruga bila i glavni nositelj društvenog života u Murskom Središću.

Sve svoje uloge u društvu uspješno ispunjavaju i danas, a ljeti, kada su neki drugi krajevi Hrvatske pod stalnom opasnošću, nesebično pomažu u gašenju i sprječavanju požara. I trenutno, dok su mnogi od nas već na godišnjim odmorima i ljetovanju na Jadranu, serjojnski vatrogasci dane također provode po obali i otocima, međutim, nisu na odmoru već tamo borave poslovno.

Gradonačelnik Dražen Srpak, koji je jedan od onih koji trenutno ljetuju u blizini na Jadranu, posjetio je serjojnske vatrogasce na otoku Ugljanu kako bi im i osobno zahvalio što njemu, ostalim građanima Republike Hrvatske, ali i žiteljima čitave Europe i svijeta omogućuju nesmetan i ugodan boravak na najljepšem moru i obali.

Trenutno tamo borave zapovjednik DVD-a Mursko Središće i zaposlenik JVP-a Rajko Bogdan, član DVD-a Mursko Središće Stjepan Mesarić i zaposlenik JVP-a Marcel Dvorščak, a 22. srpnja umjesto njih dolaze Renato Matoša iz JVP-a, Patrik Vrbanić, član DVD-a Mursko Središća i Matej Obadić iz JVP-a.

Kroz razgovor s mještanima, gradonačelnik je za naše vatrogasce čuo samo riječi pohvale. Istaknuo je kako je ponosan što njegovi sumještani uspješno izvršavaju ovako važne zadatke diljem Hrvatske.

(GMS)

Ostavi komentar