Vjetar, kišu, grmljavinu, tuču – sve smo dobili u jednom danu

po
U nedjelju bi se ponovno mogli razviti ovakvi oblaci

Silovito jučerašnje nevrijeme prećeno snažnim vjetrom, obilnom kišom i intenzivnom grmljavinom, ponegdje čak i tučom jučer je u dva navrata poharalo Međimurje. Najprije u poslijepodnevnim satima, a potom i na večer. Vjetar je čupao i rušio stabla i električne stupove, u gornje međimurskom kraju bilo je tuče, kao i na području grada Čakovca, u Prelogu su zabilježili udar groma.

nevrjeme 1

Čakovečka Elektra imala je pune ruke posla s uklanjanjem kvarova. Kada smo ih tražili informaciju o tome gdje su problemi ni sami nisu točno znali reći. U donje međimurskom kraju struje nije bilo duži period među ostalim i zbog problema sa trafostanicom u Kotoribi. Cijelo područje grada Preloga bilo je bez struje više sati.

nevrjeme 7
U Ivanovcu je bilo i tuče

Preloške tvornice prekinule su proizvodnju, zbog nestanka struje odnosno konstantnih prekida pa su primjerice radnice druge smjene u preloškom  Paul Green-u već oko 6 sati bile otpravljene kućama.

nevrjeme 4
U krugu čakovečke bolnice vkjetar ječupao stabla

Na ulazu u Prelog oko 16 sati zabiljžen je udar groma, toliko silovit da su vozači zaustavili automobile i neko vrijeme stajali u koloni.

nevrjeme
Padali su crijepovi s krovova kuća

Vjetar je dizao crijepove s krovova kuća, pa je u lokalnim oglasnicima istom porasla potražnja za njima. Mnogi tek napunjeni bazeni u kojima su Međimurci tražili osvježenje pred sparinom i vrućinom oštećeni su.

U Selnici je također bilo napeto, stabla sa ceste micali su članovi DVD-a Selnica u Zebancu, Plešivici, Balog Bregu, Merhatovcu i Donjem Koncovčaku.

DVD Selnica miče stabla sa ceste
DVD Selnica miče stabla sa ceste
Porušena stabla zakrčila su promet na dosta mjesta
Porušena stabla zakrčila su promet na dosta mjesta
Ni krovovi kuća nisu ostali pošteđeni
Ni krovovi kuća nisu ostali pošteđeni

Štete su poprilične, jutros se zbrajaju i pomalo saniraju.

Kako nam je javio jedan čitatelj jutros nešto prije 9 sati, Strahoninec je jos uvijek bez struje: “U Strahonincu smo jos bez struje u Kolodvorskoj ulici. Koja je nestala sinoć u 15:30 znaći prošlo više od 17 sati a nemogu kvar otklonit u današnje vrijeme žalosno.”

Očito Elektra ima pune ruke posla s otklanjanjem kvarova, pa će se prave posljedice nevremena tek zbrajati.

nevrjeme 5
Ovakvi vrtlozi bili su na nebu

Prema prognostičkim najavama danas nas čeka lijepo vrijeme.

Ostavi komentar