Vinski hedonisti kuhali međimurske specijalitete, a potom istraživali gornje Međimurje

Treću godinu za redom, LifeClass Terme Sveti Martin u sklopu manifestacije Urbanovo organizirale su kulinarsko – glazbeni spektakl, Wine & Gastro Urban Night Show. U pripremi tradicionalnih međimurskih delicija natjecali su se poznati novinari i blogeri uz pomoć lokalnih vinara, a na kraju je njihove majstorije ocjenjivao i stručni žiri.

LifeClass Terme Sveti Martin kao partner Urbanovog, treću godinu za redom organizirale su trosatni enogastronomski show pod nazivom Wine & Gastro Urban Night Show. U petak, 18. svibnja s početkom u 21 sat timovi sastavljeni od lokalnih vinogradara, novinara i blogera morali su od zadanih namirnica osmisliti vlastiti recept i pripremiti jelo te mu pridodati neko od aromatičnih lokalnih vina.  Timovi su se natjecali pod budnim okom žirija koji je naposljetku odabrao najbolje jelo i tim. Tko dobro barata s kuhačom i receptima, a kome je iduće godine bolje prepustiti čašu dobrog vina – vidjelo se nakon još jednog spektakla u organizaciji LifeClass Termi Sveti Martin i Turističke zajednice Međimurske županije.

Pobjednička ‘Pušipel’ ekipa – Ema Kovač i Maja Lena Lopatny

Disco Inferno Magic Band iz Splita zapalio je atmosferu u Termama

Stručni žiri činili su chefovi najpoznatijih restorana u okolici: Marko Palfi iz čakovečke Mundoake i kuharski duo LifeClass Termi Sveti Martin, Aleksandra Belši i Ivana Matijašić. Najboljom se pokazala „Pušipel ekipa“ – mlada novinarka Maja Lena Lopatny, najpoznatija Čakovčanka sa sjedištem u Milanu, Ema Kovač uz vinare Gordana Horvata i Martina Novaka. Uz dobru atmosferu i odlične sastojke, kažu, nije bilo teško osvojiti nepca žirija, a pobjedu u pripremi međimurskih specijaliteta proslavili su uz vrhunska vina međimurskih vinogradara. Osim njih, natjecali su se još i food blogger Darko Kontin, influencerica i poduzetnica Ivana Blažoti, hrvatski olimpijac Filip Ude sa suprugom Anom, novinarka Gastro.hr-a, Damira Kovač i strastveni Putoholičari – Branko Krčmar i Iva Mihalic Krčmar.

Supružnici Ude i food bloger Darko Kontin prije show cooking natjecanja

Kombinacija najboljih lokalnih vinara i poznatih lica ni ovoga puta nije razočarala, a cijeli je program bio pod voditeljskom palicom Mirka Fodora, koji je spretno uz šalu i smijeh dodatno poticao kandidate u natjecanju.

Stručni žiri imao je pune ruke posla
Novinarka Damira Kovačić i Putoholičarka Iva Mihalic Krčmar u pripremama
Mirko Fodor u ugodnim razgovorima s influencericom i poduzetnicom Ivanom Blažoti
Ema Kovač i Maja Lena Lopatny u dogovoru s vinarima oko pobjedničkog recepta

Osim toga, uz odlično vino i hranu ide i dobra glazba. Ovogodišnjim Wine & Gastro Urban Night Showom dominirala je disco glazba 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, pa nije falilo ni pomalo zaboravljenih, ali još uvijek odličnih, plesnih pokreta iz nekih davnih vremena.

Natjecatelji Wine & Gastro Urban Night Showa sljedeći su dan proveli istražujući gornje Međimurje, a imali su i što za vidjeti. Pitomi jeleni na farmi nedaleko od Termi Sveti Martin oduševili su sve redom, a spremno su pozirali i za selfije za društvene mreže. Novinari i blogeri kasnije su posjetili i novootvoreni Centar za posjetitelje u Žabniku, gdje ih je Ivana Knez, voditeljica Turističke zajednice Svetog Martina na Muri provela kroz uistinu jedinstvenu multimedijalnu izložbu „Jedan dan u životu mlinara“. Popodnevni sati bili su rezervirani za neizostavni posjet ovogodišnjem Urbanovom uz degustaciju autohtonog pušipela i ostalih vrhunskih vina međimurskih vinogradara.

Pitomi jeleni spremno poziraju
Zajednička fotografija ispred Centra za posjetitelje u Žabniku

 

Ostavi komentar