1.7 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Otvorena izložba Svijet u mojim bojama Viktorije Pšag

U subotu, 2. rujna, u zgradi Scheier otvorena izložba slika Viktorije Pšag “Svijet u mojim bojama”.

Glazbena gošća bila je Ines Celinger koja je otpjevala dvije skladbe, o radu same autorice i njezinim slikama osvrnula se Nina Novak, a voditelj programa otvaranja bio je Toni Fažon.

IZLOŽBA – SVIJET U MOJIM BOJAMA

Svijet je samo platno za našu maštu, barem tako kaže američki pisac Henry David Thoreau. Izložba „Svijet u mojim bojama”, savršeno dočarava upravo ovu misao. Mlada umjetnica Viktorija, svojim raznolikim radovima, obilježenim eksplozijom različitih boja prikazuje svijet upravo onako kako ga ona vidi. Svijet pun mašte, raznolik, šaren, jednostavno neiskvaren. Svijet u kojem sreću čine male stvari. Svijet koji gledaš kroz ružičaste naočale, čak iako ti se čini da je sve oko tebe sive boje. Svijet u kojem se Balaševićev ringišpil i dalje okreće, a drveni konjići više ne stoje tužno. 

Koristeći se tehinkom ulja na platnu te akrilom, postiže veliko bogatstvo kolorita kojim ističe posebnost svake slike. Poigravajući se različitim tonovima, sjenama i kompozicijama dočarava i najsitniji detalj. Inspiraciju za svoje radove najčešće pronalazi u prirodi te su tako najznačajniji motivi šarenog i raznolikog cvijeća, životinja i mora, a nerijetko se potkrade i koji lik iz čarobnih bajki. 

Iako vrlo mlada, ali istodobno i vrlo marljiva i ambiciozna, Viktorija nas ne prestaje ostavljati bez daha sa svojim novim idejama koje proizlaze iz svijeta njene mašte. Njezin svijet, njezina bajka, u koju je svatko od nas dobrodošao, neka ostavi dojam svih ovih boja i slika koje će nas potaknuti da u svakoj teškoj i sivoj situaciji osjetimo barem maleni odsjaj svega šarenila.

Nina Novak

Životopis: 

Viktorija Pšag rođena je u Varaždinu, gdje je završila četverogodišnju srednju školu smjer Dizajner odjeće. Trenutno je zaposlena u Čakovcu a stanuje u Strahonincu. Slikanjem se bavim u svoje slobodno vrijeme, te slikanje smatra jednim od najdražih hobija sa kojim ispunjava slobodno vrijeme. Članica je Likovnog udruženja Čakovec te Likovne udruge Artisto. Do sada je sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi: „Art forest“ Nedelišće, Hrvatski sabor kulture u Zaboku, skupna izložba u Poreču, te na zajedničkoj izložbi Likovnog udruženja  Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE