10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Velik broj odobrenih projekata i programa za Grad Prelog

Grad Prelog domaćin je i organizator, uz svoje institucije i udruge brojnih kulturnih događanja. Događanja su to u organizaciji Doma kulture, Muzeja Croata insulanus, Knjižnice i čitaonice, ali i brojnih udruga s područja Grada.

Ovih je dana Ministarstvo kulture i medija objavilo popis odobrenih programa u sklopu nekoliko natječaja i javnih poziva. Tako je Knjižnici i čitaonici odobreno 5.500 eura za nabavu knjižne i neknjižne građe, 900 eura za izložbu na otvorenom „Haustori“.

U sklopu dodatnih programa prijavljeno je i 10.000 eura za otkup knjiga te 2000 eura za Mrežu Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Muzeju Croata insulanus odobreno je 3200 eura za programe pod nazivom „Ivanov san“ i „Priče s klupice“.

Najviše sredstava odobreno je za Dom kulture. Ovdje se očekuju ove godine ulaganja u iznosu od 40.000 eura, a odnose se na obnovu kompletnog audio – vizualnog sustava te na sanaciju poda bine.

Također dom kulture bit će ove godine domaćin niza koncerata, uistinu glazbenih poslastica, koje će se financirati sredstvima Ministarstva kulture i medija. Ovdje se ističu imena Zagrebačkih solista, Varaždinskog komornog orkestra, Ansambla Cadenza, Ansambla Camerata Garestin te brojnih priznatih solista, umjetnika.

– Uz sve ove nabrojene programe tu je i naša manifestacija Opera pod zvijezdama, koncert iz programa Varaždinskih baroknih večeri, Dani smijeha te ostale kazališne predstave. Mislim da i u programu kulture imamo što ponuditi i našim stanovnicima, ali i svim posjetiteljima Grada Preloga.

Veliko mi je također zadovoljstvo što ćemo obnoviti i naš Dom kulture, koji svime što se u njemu događa posljednjih godina, zaslužuje taj naziv, istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Foto i izvor: Grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE