Vatreni zmajčeki četvrti put za redom osvajaju Dane sporta u Prelogu

Vatreni zmajčeki trostruki državni i međunarodni prvaci Plazma Sportskih igara mladih nastavljaju ostavljati pečat izvrsnog sportskog uspjeha i pokazuju kako jedna ekipa marljivim radom i zajedništvom postiže jedinstven rezultat. Vatreni zmajčeki i ove godine putuju u Rijeku gdje će se natjecati s najboljim ekipama, u graničaru 2013. godište i mlađi, iz cijele Hrvatske.

– Sportske igre mladih kroz dugi niz godina održavanja u Prelogu izgrađene su kao i svojevrsan brand ovog grada. Zahvaljujemo svima koji su uključeni u organizaciju, učiteljima i roditeljima, ali posebno djeci koja su došla jer danas je njihov dan. Ponosni smo na naše sportske uspjehe, na naše dugogodišnje pobjednike Vatrene zmajčeke koji promoviraju sport i grad Prelog diljem Hrvatske i regije!, rekao nam je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Uz gradonačelnika mlade sportaše podržali su i Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća, Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Preloga, Željko Sokač, predsjednik kluba NK Mladost Prelog i David Burburan, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko-edukativni Telemach Dan sporta ove će godien posjetiti sve županije u Hrvatskoj te održati ukupno 29 evenata. Sportska natjecanja započela su paljenjem baklje SIM-a koju je donio Andrej Kladnik, prvak Hrvatske u maratonu i rekorder na 50 kilometara.

Kako bi sve proteklo dobro na sportskim terenima zadužen je David Burburan koji se obratio prisutnima: Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Izvrsna atmosfera i fair play navijanje obilježili su sportski dan, a najspretnije ekipe u graničaru su ekipa Vatreni topovi u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Vatreni zmajčeki u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Pavla Posavec i Gabriel Madić, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Lea Fletan i Luka Kučinić, koji su zasluženo osvojili zlatne medalje koje im je dodijelio gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

– Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost, rekla je Ana Miličević.

Na Telemach Danu sporta u Prelogu pripadnici Policijske uprave Međimurske djecu su educirali o sigurnosti u cestovnom prometu, te predstavili nacionaline projekte “Budi navijač, a ne razbijač” i “Reci NE! Govoru mržnje.” Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec s mladim je sportašima vježbalo pružanje prve pomoći. Svi posjetitelji izvrsno su se zabavili i u Topps i Plazma kornerima, gdje su imali priliku osvojiti i brojne nagrade.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika. Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.

Veseli program Telemach Dana sporta nastavio se nastupom Mažoretkinja općine Donji Kraljevec, udruge s dugogodišnjom tradicijom treniranja mažoret ples i twirlinga, ali i sudjelovanja na državnim i europskim prvenstvima.

Trkačka staza Djeca igraju graničare Djeca igraju graničare

Izvor i foto: Sportske igre mladih

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE