12.5 C
Čakovec
Ponedjeljak, 20 ožujka, 2023

Udruga umirovljenika Čakovec turistički obišla Mursko Središće

Udruga umirovljenika Čakovec turistički je posjetila Mursko Središće i upoznala se sa gradskim znamenitostima 

Grad Mursko Središće razvija turistički sadržaj temeljen na ljepotama rijeke Mure i interpretaciji svoje industrijske baštine. Postojeći sadržaj svake se godine nadopunjuje i plijeni posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva. Zbog epidemiološke situacije posjeti iz inozemstva su se prorijedili, a grupne izlete zamijenili su individualni.

U razgled ih vodio Zoran Turk  

Ipak, čini se da se epidemiološka situacija popravlja i da će grupni posjeti ponovo biti mogući. Posebno je drago kada Mursko Središće posjeti i grupa iz Međimurja, u ovom slučaju Udruga umirovljenika iz Čakovca. Ispred spomenika rudaru dočekao ih je, prigodno pozdravio i ugodan boravak zaželio gradonačelnik Dražen Srpak.

Umirovljenike iz Čakovca nakon toga preuzeo je ravnatelj Centra za kulturu Zoran Turk, upoznao ih ukratko s poviješću i znamenitostima Murskog Središća te odveo do kapelice svete Barbare na kojoj su dobili priliku pozvoniti za sreću.

Vidjeli postav muzeja rudarstva 

Udruga umirovljenika imala je čast biti i jednom od posljednjih grupa koje su vidjele postojeći postav muzeja rudarstva. Naime, ubrzo će biti raspisana javna nabava, a sam postav moderniziran i bogato opremljen.

Čakovečkim umirovljenicima i sadašnji je postav bio zanimljiv, a neki od njih, potekli s područja Murskog Središća, prisjetili su se svoga djetinjstva.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,031FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE