U Šajerici ovog petka predstavljanje knjige “Konobar s olovkom”

Gorkić Taradi, predsjednik udruge Mlada pera
Gorkić Taradi, također je i predsjednik udruge Mlada pera

U petak 3. svibnja u zgradi popularno zvanoj Šajerica pozvani su doći svi poklonici pisane riječi, ali i zabave. Slijedi događaj koji je svojevrstan 3 u 1, odnosno predstavljanje dvoje mladih umjetnika i jednog malo manje mlađeg. Bit će to predstavljanje knjige Konobar s olovkom koju potpisuje autor Gorkić Taradi. Knjiga se sastoji se od dva dijela.

Prvi dio, Gorkić je govorio!, sadrži šaljive, tzv “mudre” izreke u nekoliko različitih područja: Konobarski biseri, (Ne)Kultura, Muško-ženski i obiteljski odnosi, Životne mudrosti, Političke gadosti, U ime obitelji zabranjuje se:; Samokritični ispadi, Porcijunkulovo, ravnozemljaši, Božić i Nova godina. Te misli popraćene su ilustracijama/karikaturama mlade, još neafirmirane ilustratorice Ivane Kiščinal koja je odlično pogodila srž misli i izreka.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Drugi dio knjige, Ah, to ugostiteljstvo! je zbirka blogerskih radova vezana uz ugostiteljstvo, turizam i zanimanje konobar, skup šaljivih priča iz konobarskog života, neki s dvosmislenim nazivom (tko zna, možda i sadržajem) poput Da bi bila dobra, moraš ga gurnuti do kraja!; Kako ga dobro umočiti; Sjećanje na Valentinovo: namaži me nježno; Konobari bi htjeli da im je veći itd.

U sklopu promocije bit će i mala izložba radova Ivane Kiščinal, a glazbene uvode u pojedine kategorije dat će maturant – reper Luka Prgić.

Program počinje u 18 sati u dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu.

 

 

Ostavi komentar