U Oporovcu otvoreno moderno biciklističko odmorište

prelog
Foto: Studio VIPRO

U Oporovcu je održana završna konferencija projekta Happy Bike. Radi se o projektu Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska. Kroz njega se uspostavlja nova biciklistička ruta koja kreće od Letenyea, kroz Prelog do Ludbrega, a uz biciklističku rutu postavljene su i interpretacijske staze sa prikazom prirodne i kulturne baštine. Niz atrakcija, povijesnih spomenika, smještajne i ugostiteljske kapacitete, dotiče ova ruta.

U sklopu završne konferencije, otvoreno je i biciklističko odmorište u Oporovcu, prvo u ovakvom obliku u ovome dijelu Međimurske županije. U prostoru odmorišta mogu se pronaći mnoge usluge potrebne svakom biciklistu i svakom putniku namjerniku. Uz mjesto za predah i odmor ovdje se nude setovi te sve potrebno za popravak bicikala kao i besplatan Wi-Fi. Ukupna dužina biciklističke rute unutar projekta Happy Bike jest 111,81 kilometar. Najviša točka u ovom pretežno nizinskom kraju je 257 metara. Ruta započinje i završava u mađarskom Letenyeu, a prolazi Prelogom i Ludbregom.

Svaki će biciklist pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o kulturnoj i povijesnoj znatiželji, bilo da je potrebno mjesto za odmor ili pak želi uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, odnosno samo uživati u prekrasnom krajoliku. Od plodnog ludbreškog vinorodnog kraja, prostora uz rijeku Dravu kraj Preloga, Murom do Letenyea. Putevi su gotovo u cijelosti asfaltirani te se kompletna Happy Bike ruta može proći kroz pet do šest sati.

Ostavi komentar