U Međimurskoj županiji samo Međimurske vode, a u Ličko-senjskoj čak 14 poduzeća za vodu i odvodnju

Međimurske vode
Pročišćavanje otpadnih voda prikupljenih sustavom odvodnje po naselju Podturen provodi se na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Podturen

Prema analizi iz FINE, najviše poduzetnika u djelatnosti skupljanja, pročišćavanja i opskrbe vodom, u 2018. godini, imalo je sjedište u Ličko-senjskoj županiji, njih 14, s tim da je u svakom od četiri grada i u sedam od osam općina sjedište imao najmanje jedan poduzetnik. U Lovincu, Karlobagu i Senju sjedište su imala po dva poduzetnika, a jedino u Perušiću nije bilo poduzetnika u navedenoj djelatnosti.

Slično je i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj je sjedište imalo 13 poduzetnika u djelatnosti skupljanja pročišćavanja i opskrbe vodom, Sisačko-moslavačkoj (12), Splitsko-dalmatinskoj (11) te Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji (po 10), dok je u Međimurskoj županiji u promatranoj djelatnosti poslovao samo jedan poduzetnik, MEĐIMURSKE VODE osnivači kojega su svi gradovi i općine Međimurske županije, njih 25.

U razdoblju od 2008. do 2018. godine, broj poduzetnika u navedenoj djelatnosti kretao se od najmanje 115 (2009. godine) do najviše 152 (2015. godine).

Ostavi komentar