U Međimurju je sve spremno za početak nove školske godine

Konferencija uoči nove školske godine

Nova školska godina započinje bez ikakvih epidemioloških mjera, a i svi su energenti osigurani za sve škole do kraja akademske godine.

Prvog ponedjeljka u mjesecu rujnu, točnije, 5. rujna 9406 osnovnoškolaca i 3707 srednjoškolaca sjest će u svoje školske klupe, poručio je župan Matija Posavec na konferenciji za novinare uoči nove školske godine.

-Novu školsku godinu dočekuje spremni, kaže župan Posavec. I odmah da otklonimo dvije stvari. Kao prvo, nastava u Međimurju kreće bez ikakvih epidemioloških mjera i kao drugo svi energenti su osigurani za cijelu školsku godinu.

Ove školske godine u klupama osnovnih škola bit će 9406 učenika što je 18 učenika više u odnosu na lani. Od tog broja 1116 učenika su prvačići.

U srednjim školama bit će 3707 što je 93 učenika više u odnosu na prijašnju godinu. Od tog broja, 1097 ili 81 učenik više sjeda u klupe po prvi puta.

Osnovnoškolce će udžbenici čekati prvi dan na njihovim školskim klupama dok pak srednjiškolci dobivaju 300 kuna jednokratne pomoći za nabavku potrošnog materijala.

Kao i svih godina do sada osigurani su osobni asistenti, školska užina za socijalno ugrožene učenike dok čakovečki školarci ima svi redom besplatnu užinu. U ostalim općinama i gradovima, užina ovisi o volji ili mogućnosti tamošnje vlasti za sufinanciranjem.

Učenici, putnici i dalje imaju besplatni prijevoz od škole do kuće kako osnovci tako i srednjoškolci.

Sve ostale podbrobnosti o početku nove školske godine, donosimo u posebnom prilogu novog broja Međimurskih novina koji će se naći u prodaji, 2. rujna.

Ostavi komentar