U Goričanu nezaboravni Dani općine!

Bogat program drugog dana proslave Dana Općine Goričan privukao brojne velike i male posjetitelje.

U tijeku je proslava Dana Općine Goričan, a za sve mještane i posjetitelje pripremljen je zaista bogat program. Nakon središnjeg dijela proslave, svečane sjednice Općinskog vijeća u petak, otvorenja edukacijsko-prezentacijskog centra na Šuderici i dobru zabavu uz glazbeni party 90-ih, subotnje poslijepodne bilo je prepuno sadržaja i događanja.

Bilo je tu ponešto za svakoga, pa su dobru zabavu na Šuderici mogli pronaći kako zaljubljenici u sport i rekreaciju, tako i ljubitelji dobre hrane. U odličnoj atmosferi, 13 ekipa odmjerilo je snage i pokazalo svoje umijeće u kulinarstvu, a prije proglašenja pobjednika održana je besplatna degustacija onog što su vrijedne ruke članova udruga pripremile.

Kako naglašava načelnik Emanuel Sinković, s obzirom da je degustacija hrane bila besplatna radi se o vjerojatno jedinstvenom događanju u cijelom Međimurju. Na ovaj način Općina Goričan povodom proslave svojih dana počastila je sumještane. 

-Ovaj događaj je bitan za promicanje zajedništva udruga. Sve udruge iz Općine Goričan okupile su se na jednom mjestu, surađuju, jedni drugima isprobavaju jela, posuđuju što treba. Cilj nije bio natjecateljski dio nego zajedništvo – poručio je načelnik Sinković. 

Uz gorčke udruge svoje kulinarske tajne otkrila je i ekipa iz Mađarske koja je na kraju osvojila drugo mjesto.

-S punim srcem i dušom smo došli i tako smo kuhali. I nije bio problem što smo bili drugi. Znamo da smo najbolji, iako nismo iz Goričana. I ponovo ćemo doći jer ovo je odličan događaj. Imamo veze ovdje u Goričanu i ovdje se osjećamo kao kod kuće – rekla je ekipa iz Mađarske unutar koje se našao i kuhar koji je na njihovom državnom natjecanju osvojio prvo mjesto.

Da je subota bila dan rezerviran za udruge potvrđuje i činjenica da su se u sklopu Dana Općine Goričan odvile još dvije proslave. Naime, nastupom Gorčkih bandista i Orkestra iz Mađarske Limena glazba Goričan proslavila je velikih 120 godina djelovanja, dok je Puhački orkestar Goričan live nastupom s gostima iznenađenja obilježio svoju 25. obljetnicu.

-Pripadnici Limene glazbe koja je proslavila velikih 120 godina išli su od udruge do udruge i svirali, tako da su svi bili zajedno. Kao načelnik sam vrlo zadovoljan kad vidim ovakvo okupljanje na našoj prekrasnoj Šuderici – zaključio je Sinković. 

Prvo mjesto u kuhanju osvojili su KUD Goričan i Udruga umirovljenika s autohtonim jelom „mahune pretepene”, a kuharice iz ove ekipe poručile su kako je njihovo starinsko jelo bilo najbolje svima. 

– I načelnik nas je pohvalio za jelo koje mu je kuhala njegova baka kad je bio mali – rekle su.

Zvonko Pahek, predsjednik Udruge umirovljenika naglasio je kako je ovo bila odlična suradnja između KUD-a i umirovljenika koji su inače članovi gotovo svih udruga.

Drugo mjesto pripalo je grupi iz Mađarske, treće mjesto osvojio je Puhački orkestar, četvrto Udruga Sport za sve, peto Prijatelji kotlovina i buncek, dok je posebna nagrada otišla u ruke Savjeta mladih Općine Goričan. 

Osim natjecanja u kuhanju, održani su i prezentacija sportova na vodi te sportske igre mladih i roditelja.

Dobra zabava nastavljena je do večernjih sati koncertom Vlade Kalembera i Srebrnih krila. Da je atmosfera bila i više nego dobra, a ovo koncert za pamćenje potvrđuje i činjenica da su na njega stigli posjetitelji iz čak četiri strane države. Kasnije je pozornicu preuzeo DJ Alan koji je publiku nastavio zabavljati do sitnih sati.

Nedjeljni program obilježavanja Dana Općine nastavljen je u 10.30 sati svetom misom u Župnoj crkvi sv. Leonarda. U popodnevnim satima na redu je sport. U 15 sati na Šuderici djeca i odrasli moći će se okušati u streličarstvu i gađanju na interaktivnim elektroničkim metama. U 16.30 sati nastupaju Mažoretkinje Goričan, a u 17 sati na redu je degustacija gorčke, međimurske i turske kave s rumom i jajetom koje sprema Mateja Munka. U 16.30 sati mimohodom KUD-ova od Doma kulture do Šuderice započinje Smotra KUD-ova, dok je sam nastup na Šuderici predviđen za 17.30 sati. U 19.30 sati nastupa Tamburaški sastav Vragolani.

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar